Ga naar de inhoud
Zoeken

Campagne IkPas: 30 dagen geen alcohol

 

In januari start voor de 7e keer de campagne ‘IkPas, zet je alcoholgebruik op pauze’. In deze campagne nodigen we mensen uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. Op deze pagina leest u waarom we de campagne organiseren, daarnaast vindt u informatie en middelen waarmee u zelf de campagne kunt promoten.

Hoe maakt u IkPas bekend?

  • Plaats de campagnefil IkPas op de praktijkwebsite (zie menublok Bekijk de films)
  • Plaats het filmpje op het wachtkamer beeldscherm (zie menublok Links/Downloads).
  • Like de Facebookpagina: ‘Ik Pas in de regio Utrecht’.

Hoe kunt u verder bijdragen?

Tijdens het spreekuur kunt u met uw patiënten het gesprek aangaan over de gewoonte van het drinken van alcohol, waarbij u kunt verwijzen naar de campagne IkPas. U kunt natuurlijk ook zélf het voorbeeld geven en meedoen aan de campagne. Alle deelnemers krijgen toegang tot een persoonlijk digitale ‘IkPas-coach’ die ze vragen kunnen stellen over het minderen van alcohol.

Social media

Er is een Facebook-pagina 'IkPas in de regio Utrecht' en een Instagram account ikpasinderegioutrecht, hier worden lokale IkPas berichten gedeeld. Er is een Facebook Deelnemersgroep (gesloten groep waarvoor je lidmaatschap moet aanvragen), hier kunnen ervaringen gedeeld worden en wordt support gegeven. Ook wordt regelmatig getwitterd via @ikpasnl en @ggdru met #IkPas.