Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Campagne 'IkPas, zet je alcoholgebruik op pauze'

 

In januari start voor de 8e keer de campagne ‘IkPas, zet je alcoholgebruik op pauze’. In deze campagne nodigen we mensen uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. Op deze pagina leest u waarom we de campagne organiseren. Daarnaast vindt u informatie en middelen waarmee u zelf de campagne kunt promoten.

Hoe maakt u IkPas bekend?

  • Plaats de campagne IkPas op uw website (zie menublok Promotiemateriaal);
  • Plaats het filmpje op beeldscherm in de wachtkamer (zie menublok Promotiemateriaal).
  • Like de Facebookpagina: ‘Ik Pas in de regio Utrecht’ of volg ons op Instagram: ikpasinderegioutrecht (zie menublok Social Media). U kunt vervolgens onze berichten op uw eigen pagina's delen;
  • Hang posters en flyers op bij locaties waar (veel) mensen komen (zie menublok Promotiemateriaal).

Hoe kunt u verder bijdragen?

Tijdens het spreekuur kunt u met uw patiënten het gesprek aangaan over de gewoonte van het drinken van alcohol, waarbij u kunt verwijzen naar de campagne IkPas. U kunt natuurlijk ook zélf het voorbeeld geven en meedoen aan de campagne. Alle deelnemers krijgen toegang tot een persoonlijk digitale ‘IkPas-coach’ die ze vragen kunnen stellen over het minderen van alcohol. U kunt uw patiënten er ook op wijzen dat ze met een team (familie/vrienden/collega’s etc) mee kunnen doen, zodat ze elkaar kunnen supporten.