Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Huisartsen en specialisten

 

Tijdelijk treft u hier ook informatie over het coronavirus. Heeft u vragen over de vaccinatiecampagne maternale kinkhoest? Heeft u een lijkschouwer nodig? Of wilt u intercollegiaal overleg over een infectieziekte of een infectieziekte melden? Onderstaande informatie helpt u op weg.

Informatie en adviezen over corona voor specialisten en huisartsen

Informatie over het coronavirus (COVID-19) voor zorgprofessionals.

Wilt u als zorgprofessional bellen voor intercollegiaal overleg rondom corona?
Bel dan: 030 – 608 60 77 (7 dagen per week tussen 8.00-20.00uur)

Gezamenlijk advies van de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) voor de inzet van zorgprofessionals binnen ziekenhuizen tijdens de uitbraak van het coronavirus (COVID-19)

Advies voor zorgverleners buiten het ziekenhuis: bijvoorbeeld in de huisartsenzorg, thuiszorg of verpleeghuiszorg. Het doel van dit advies is de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast moet dit de continuïteit van zorg voor oudere en kwetsbare personen waarborgen. Bekijk het advies.

Maternale kinkhoest 

Kinkhoest is gevaarlijk voor jonge baby's die nog niet zijn ingeënt. Sinds 16 december 2019 krijgen vrouwen tijdens de zwangerschap een gratis kinkhoestvaccinatie aangeboden. Hierdoor zijn baby's meteen vanaf de geboorte beschermd tegen kinkhoest. De vaccinatie wordt opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Voor 25 van de 26 gemeenten in de provincie Utrecht voert GGD regio Utrecht het RVP uit. De gemeente Utrecht voert de Jeugdgezondheidszorg en daarmee ook het RVP zelf uit.

Forensische geneeskunde

Informatie over forensische geneeskunde zoals modelformulieren, euthanasie, twijfel over natuurlijk of niet natuurlijk overlijden, een gerechtelijke sectie en nader onderzoek doodsoorzaken, leest u op de pagina forensische geneeskunde

Infectieziekten

Informatie over welke infectieziekten u moet melden, op welke termijn en contactgegevens hiervoor vindt u op de pagina Infectieziekten informatie.