Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Nieuwsberichten

Evaluatie Aandachtsfuntionarissen: cliënten hebben er vaak nooit over nagedacht

27 oktober 2021

"Het bespreekbaar maken is bevorderlijk voor de relatie met de cliënt" en "Cliënten geven vaak aan dat ze er nog nooit over hebben nagedacht. Hulpverleners hebben er nooit eerder naar gevraagd” zijn enkele waardevolle quotes van de aandachtsfunctionarissen die tijdens de evaluatiegesprekken zijn opgehaald. De evaluatiegesprekken hebben plaatsgevonden na afronding van het tweede kwartaal van 2021.…

lees verder

Nu Niet Zwanger kaart voor zorgverleners

27 oktober 2021

Bekijk wat NNZ voor zorgverleners kan doen

lees verder

NNZ in twee pagina's 

14 juli 2021

Hoe werkt Nu Niet Zwanger ook al weer? We hebben een overzichtelijk documentje gemaakt waarin je in twee pagina's weer helemaal op de hoogte bent over de methodiek van Nu Niet Zwanger.

lees verder

Eerste webinar - Voorkom onbedoelde zwangerschappen!

21 mei 2021

Wat kan Nu Niet Zwanger voor jou en jouw patiënt betekenen? Hier draaide het om tijdens het eerste Nu Niet Zwanger webinar ‘Voorkom onbedoelde zwangerschappen’ op 22 april. Een grote groep van gynaecologen, huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners maakte kennis met het landelijke preventieve programma Nu Niet Zwanger dat nu beschikbaar is in de gemeenten Utrecht en Amersfoort.

lees verder

Nu Niet Zwanger van start in gemeente Utrecht en Amersfoort

12 april 2021

Het programma Nu Niet Zwanger loopt al in 150 gemeenten in Nederland. In de regio Midden-Nederland doet sinds juni 2020 de gemeente Utrecht mee en een maand later gaf ook het college van de gemeente Amersfoort groen licht voor deelname. In andere gemeenten in de regio is veel interesse. Met deze gemeenten zijn we in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. Inmiddels zijn er al veel partners die…

lees verder

Nu Niet Zwanger en Kansrijke Start

9 april 2021

Geregeld krijgen wij de vraag hoe Nu Niet Zwanger en Kansrijke Start zich tot elkaar verhouden. Het antwoord is simpel: Nu Niet Zwanger is zowel landelijk als lokaal een interventie binnen Kansrijke Start (KS).

lees verder

In de praktijk - De cliënt krijgt weer regie

9 april 2021

“Het is zo fijn om mensen echt te kunnen helpen. Recent was er een cliënt die door haar sterilisatie, met hulp van Nu Niet zwanger, weer grip op haar leven heeft gekregen. Dáár doe je het voor!”, vertelt inhoudelijk coördinator NNZ Edith Kuiper enthousiast. Met een praktisch praktijkvoorbeeld laat Edith graag aan je zien hoe NNZ een uitkomst kan bieden.

lees verder