Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Huiselijk geweld & kindermishandeling

 

Iedereen die direct of indirect met geweld in huiselijke kring te maken heeft, kan hier iets tegen doen. Of het nou om uzelf gaat of om iemand anders. Of u het zeker weet of er al een tijdje mee rondloopt. Want het geweld houdt niet op. Niet vanzelf. Veilig Thuis Utrecht zet zich in voor een plek die geborgen en vertrouwd zou moeten zijn.

Wat is Veilig Thuis Utrecht?

Veilig Thuis Utrecht geeft advies en biedt ondersteuning aan inwoners en professionals die te maken hebben met vermoedens of situaties van huiselijk geweld of kindermishandeling. Het Advies- en Meldpunt brengt hulp op gang, doet als dat nodig is onderzoek en draagt bij aan het stoppen van het huiselijk geweld of kindermishandeling. Er wordt gewerkt aan herstel van veiligheid op korte en lange termijn. Het Advies- en Meldpunt sluit aan bij lokale netwerken, instellingen en zorgprofessionals zoals Centra voor Jeugd en Gezin (CJG), scholen, wijk- en buurtteams.

Vanaf 1 mei 2020 kan huiselijk geweld ook gemeld worden bij de apotheek

Met het codewoord ‘masker 19’ kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Als een slachtoffer de woorden ‘masker 19’ uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor slachtoffers die in deze tijd niet naar een veilige plek kunnen om huiselijk geweld telefonisch te melden. Lees het nieuwsbericht.