Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Kom jij werken bij GGD regio Utrecht?

 

Werken bij GGD regio Utrecht betekent dat je (pro)actief én direct bijdraagt aan een gezonde(re) regio Utrecht. Wij doen ons werk voor én met de samenleving en daar zijn we trots op. Aan de hand van onze kernwaarden  vervullen wij een belangrijke rol in het gezond zijn en houden van de ruim 1,3 miljoen inwoners die de regio Utrecht kent.

“Je moet er echt je koppie bijhouden. Het is belangrijk werk en tegelijkertijd ook wel een uitdaging. Gelukkig heerst er een veilig werkklimaat en dat maakt het werk heel prettig.”
- Mirte-
"Ik vind het leuk dat je maatschappelijk
betrokken bent, je kunt daarnaast ook nog eens op locatie werken én je weet dat het goed werk is. Dat motiveerde mij vooral om bij GGDrU aan de slag te gaan.”
- Eline- 
“Ik vind het leuk dat ze het aan een persoon hangen, maar uiteindelijk is dit echt voor ons allemaal bij de GGD een blijk van waardering voor wat wij presteren.”
– Ramond-

Wie zijn wij?

GGD regio Utrecht (GGDrU) is de gemeentelijke gezondheidsdienst van de 26 gemeenten in de regio Utrecht. Gezondheid en preventie zijn de sleutelwoorden in alles wat wij doen. Vanuit onze brede (sociaal medische) ervaring en deskundigheid bevorderen én beschermen we de gezondheid van alle inwoners in regio Utrecht. 
We hebben een positieve blik op gezondheid: we kijken naar mogelijkheden en kansen om mee te kunnen doen in de samenleving. Want gezondheid is zoveel meer dan niet-ziek zijn. 

Vanuit de infectieziektebestrijding is GGDrU sinds het begin van de coronapandemie in 2020 druk bezig met de bestrijding van het coronavirus.

"Wij zorgen er met het team
voor dat de locaties worden ingericht  en bevoorraad. Een enorm
verantwoordelijke functie 
waar ik trots op ben.
We hebben het druk; samen zetten
we de schouders eronder
en krijgen we het voor elkaar!"
– Merel-

“Ik vind het heel leuk om
dit mee te maken en
mijn steentje bij te kunnen dragen.”
- Nynke-

 

GGDrU en het Coronabedrijf

Het takenpakket van GGDrU in de publieke gezondheidszorg ziet er als volgt uit: Infectieziektebestrijding, Medische milieukunde, Technische hygiënezorg, Gezondheidsbevordering, Openbare geestelijke gezondheidszorg en Jeugdgezondheidszorg. Door het coronavirus is de taak infectieziektebestrijding verworden tot een hele organisatie naast onze reguliere activiteiten: Het Coronabedrijf. We zijn regelmatig op zoek naar mensen die zich willen inspannen voor de publieke gezondheid en continue naar mensen die mee willen strijden in het bestrijden van het coronavirus; we zijn op zoek naar jou!

Lijkt het jou wat om aan de slag te gaan voor GGD regio Utrecht? 

Solliciteer dan nu op een van onze vacatures!