Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Vaccinaties voor reizen, werk en studie

 

Op reis, op het werk of tijdens een stage zijn er soms gezondheidsrisico’s. Om u te helpen gezond te blijven houdt de GGD spreekuren in regio Utrecht.

Topdrukte op het reizigersspreekuur!

De zomervakantie komt eraan en dat merken we op de reizigersspreekuren.
Omdat het erg druk is zijn alle spreekuren in Utrecht en Amersfoort tot en met 15 juli volgeboekt.

Gaat u al snel op reis, in juni of begin juli? Helaas, u kunt dan geen afspraak meer maken voor reisvaccinaties bij GGD regio Utrecht. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u kan zijn. We vragen om uw begrip voor deze bijzondere situatie.

Vanaf half juli zijn er weer plekken beschikbaar voor de reizigersspreekuren.
Boek online, dan ziet u gelijk waar en wanneer er voor u een plek vrij is.

Uw coronavaccinatie en reisvaccinaties

Wilt u een afspraak maken voor vaccinaties op reis? Vanwege de kans op bijwerkingen blijft het de voorkeur hebben om tussen Covid-19 vaccinaties en reisvaccinaties een week te laten zitten. Eerst reisvaccinaties en daarna je booster Covid-19 halen; geen tussentijd meer nodig!

Heeft u nog geen coronavaccinatie ingepland? Doe het dan snel door te bellen naar 030 - 630 54 00. Er moeten namelijk 5 weken tussen uw eerste en tweede coronaprik zitten.

Let op! Bij de afdeling Reisadvies kunt u geen stempel voor de Covid-19 vaccinatie halen. Dit kan alleen op onze vaccinatielocaties nadat u uw vaccinatie heeft gehad.

Persoonlijk advies

U gaat op reis naar het buitenland. En u vraagt zich af of u vaccinaties nodig heeft. En wat dan precies? Op het spreekuur vertellen wij u er graag meer over. U krijgt een persoonlijk advies van onze ervaren artsen en verpleegkundigen. De vaccinaties die voor u nodig zijn krijgt u gelijk tijdens uw afspraak. Zo gaat u goed voorbereid op reis. 

Om uw werk of studie veilig te kunnen doen is soms bescherming door vaccinaties noodzakelijk. Ook hiervoor kunt naar het spreekuur komen. 

Naar het spreekuur 

De reizigersspreekuren zijn open in Utrecht op maandagmiddag, dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdag de hele dag.. In Amersfoort is het spreekuur op maandag de hele dag.