Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Vaccinatie hepatitis B

 

Hepatitis B is een leverontsteking die ernstig kan verlopen en zeer besmettelijk is. Je kunt hepatitis B onder andere oplopen via onveilig seksueel contact of bloed-bloed contact. Mensen die door seksueel contact risico lopen op hepatitis B kunnen gratis vaccinaties hepatitis B krijgen bij de GGD.

Minder spreekuren, wel spoed en klachten

Onze medewerkers helpen mee met de vaccinaties tegen corona. Daardoor zijn we nu minder open. Wij helpen nog wel mensen met klachten of die contact hebben gehad met iemand met een soa. Ook voor spoed of PrEP kunt u nog bij ons komen.

Wil je een soa-test doen, ga dan naar uw huisarts of een online aanbieder. Kijk welke aanbieders betrouwbaar zijn op deze site.

Heb je klachten van een soa of ben je gewaarschuwd voor hiv of syfilis? Bel tussen 9.30–12.00 uur naar 030-608 60 84.

Heb je een behandeling nodig van een soa, een morning-after pil of PEP of PrEP? Of heb je te maken gehad met seksueel geweld? Bel tussen 9.00-12.00 uur of 13.30-16.30 uur naar 030-800 33 21.

Zie voor meer informatie https://www.soaaids.nl/nl/professionals/nieuws-en-standpunten/standpunt/beperkte-soa-spreekuren-ggden-door-coronavirus

Vaccinatiecampagne voor hoog-risicogroepen

Voor wie is de vaccinatie bedoeld?

Een gratis vaccinatie hepatitis B van de GGD is bedoeld voor mannen die seks hebben met mannen, en sekswerkers (m/v). Sekswerkers zijn personen die beroepshalve door seksueel contact meer risico lopen op hepatitis B. Heb je voor je werk een hepatitis B vaccinatie nodig? Dan kan je hiervoor terecht bij het Afsprakenbureau voor reisvaccinaties en advies van GGD regio Utrecht.

Op www.soaaids.nl lees je meer over hepatitis B

Advies RIVM na een coronavaccinatie

We adviseren om tenminste zeven dagen te wachten na de coronavaccinatie voordat je een Hepatitis-B-vaccinatie haalt. Als je dan bijwerkingen krijgt na de vaccinatie, is het makkelijker om te bepalen door welke vaccinatie dat komt. 

Hoeveel vaccinaties zijn nodig?

In een periode van zes maanden krijg je drie vaccinaties. Je bent dan levenslang beschermd.

Hoe en waar kun je een afspraak maken?

In het kader van de landelijke vaccinatiecampagne hepatitis B vindt vaccinatie plaats in Utrecht en Amersfoort in de GGD regio Utrecht. Kijk voor het maken van een afspraak en informatie op de website www.mantotman.nl. De GGD biedt ook vaccinaties aan op locaties zoals bordelen en feesten.