Ga naar de inhoud

Testen op soa

Naar schatting worden in Nederland jaarlijks 100.000 mensen besmet met een soa. Iedereen die onveilig vrijt kan een soa oplopen. Het voorkomen van soa en hiv is een belangrijke taak van de GGD. Als je onveilige seks hebt gehad: seks zonder condoom, of als je bent gewaarschuwd voor soa, of als je bepaalde klachten hebt, dan is het verstandig je te laten testen op soa.

Waar kun je terecht voor een soa-test?

Een soa-test kun je altijd laten doen bij de huisarts. 

Een soa-test bij de GGD regio Utrecht

Om bij de GGD in aanmerking te komen voor een soa-test, stelt de doktersassistent je telefonisch een aantal vragen. Er is beperkt plek. Bij de GGD kun je alleen terecht als je onder de 25 jaar bent. Wij bepalen dan of je op één van onze locaties terecht kan voor een soa-test. Indien nodig verwijzen wij je door naar je huisarts of een andere locatie waar je getest kunt worden.

Ben je onder de 25 jaar en wil je een afspraak maken?

Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Bij ons is er beperkt plek en wij zijn er speciaal voor jongeren onder de 25 jaar. Je kunt ook altijd bij je huisarts terecht. Je kunt ons bereiken op: 030-6086 084, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur. Onze medewerker bepaalt dan of je op één van onze locaties terecht kan voor een soa-test. Indien nodig verwijzen wij je door naar je huisarts of andere locatie waar je getest kunt worden.

Onze locaties

De spreekuren zijn in Utrecht en Amersfoort op maandag, dinsdag en donderdag. Wij testen alleen op chlamydia en gonorroe. Soms is dat niet voldoende en word je doorverwezen naar je huisarts. 

Ben je 25 jaar of ouder en je wil een soa-test?

Een soa-test kun je altijd laten doen bij de huisarts. Indien je niet naar je huisarts wil raden we je aan naar Advies.chat te gaan. Beantwoord de vragen en ontvang 24/7 betrouwbaar en anoniem een soa-test-advies. 

Heb je nog vragen over seksualiteit?

Heb je vragen over seksualiteit en ben je onder de 25 jaar, dan kun je ook een afspraak bij ons maken.