Ga naar de inhoud

Als seks je werk is

Als je in de prostitutie of het erotisch entertainment werkt, laat je dan minimaal twee keer per jaar contoleren op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). Dit kan gratis en anoniem bij GGD regio Utrecht.  Je kunt je gratis laten vaccineren tegen hepatitis B. Dit is een soa die je kunt oplopen tijdens seksuele contacten.

Spreekuur voor sekswerkers

Op donderdagmiddag kun je als sekswerker, op afspraak terecht op de GGD locatie in Amersfoort Utrechtseweg 3E (N.B. voor OV9292 nr. 3 aanhouden). Je wordt getest op soa en je kunt terecht met je vragen over seksualiteit en je werk.

Ben je sekswerker en wil je een afspraak maken?

Bel rechtstreeks naar 06-82019368. Spreek duidelijk je 06-nummer in, dan bellen we jou zo snel mogelijk terug voor een afspraak.
Je kunt ook bellen naar ons telefonische spreekuur 030 - 608 60 84 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur en daar een afspraak maken voor de locatie Amersfoort.

Wanneer is soa-onderzoek nodig als sekswerker?

  • Je vrijt veilig met condooms: laat je dan één keer in de drie maanden onderzoeken op hiv, syfilis, gonorroe en chlamydia (en Hepatitis B wanneer je nog niet gevaccineerd bent).
  • Je hebt een geklapt condoom gehad of er is een condoom afgegleden. Dan is het goed om je twee weken na het voorval een keer extra te laten onderzoeken.
  • Heb je klachten, die op een soa lijken, maak dan direct een afspraak.