Ga naar de inhoud

Afspraak maken of afzeggen

In de provincie Utrecht zijn verschillende Sense spreekuren. Je kunt in Utrecht en Amersfoort terecht. Dit spreekuur is speciaal voor jongeren. Het is gratis en anoniem. Een verpleegkundige geeft antwoord op al jouw vragen over seksualiteit. Zwangerschapstesten en morning-afterpil zijn hier indien nodig verkrijgbaar. Heb je een afspraak gemaakt? Lees dan hier meer over de locatie van jouw afspraak.

Wanneer je een afspraak hebt voor een soa-test, een thuistest of een vraag over seksualiteit, is het onderstaande belangrijk om te lezen.

Locaties en routebeschrijving

UtrechtDe afspraak vindt plaats in het Stadskantoor van de Gemeente Utrecht, Stadsplateau 1 in Utrecht. Dit is naast Utrecht Centraal Station. De hoofdingang bevindt zich aan de kant van het station Jaarbeurszijde.
Je hoeft je nergens te melden. Je gaat naar de 4e verdieping, naar wachtgebied ‘N’ en je neemt plaats op de zwarte stoelen rechts van kamer N33 (dit is niet bij Reizigersvaccinaties en niet bij TBC). Je wordt dan opgehaald door de verpleegkundige. Ben je te laat of kan je het niet vinden? Bel dan naar 030 -608 60-84
AmersfoortDe afspraak vindt plaats bij GGD regio Utrecht, op de Utrechtseweg 3E (Let op: voor OV9292 nr. 3 aanhouden) in Amersfoort. Je neemt de rechter ingang en drukt op de bel van Centrum Seksuele Gezondheid. Je wordt binnen gelaten naar de 1e verdieping. Daar wacht je en wordt dan opgehaald door de verpleegkundige.


Parkeren op de locaties

Op locaties Amersfoort en Utrecht geldt betaald parkeren.

Hoe gaat de soa-test?

Als je bij de verpleegkundige komt stelt zij je eerst vragen over je seksuele contacten. Daarna volgt de test die bestaat uit een uitstrijkje of urineonderzoek. Dit mag je zelf uitvoeren op het toilet. Het kan zijn dat een verpleegkundige of arts je moet onderzoeken bij kenmerkende klachten. Hierna is er nog ruimte om te praten over veilig vrijen of vragen te stellen over seksualiteit. Dit duurt in totaal maximaal 30 minuten.

Wanneer krijg je de uitslag?

Na het consult sturen wij het testmateriaal op naar het laboratorium. Binnen 10 dagen krijg je de uitslag van de soa-test.

Tips voor de soa-test

  • Zorg dat je minimaal 2 weken voorafgaand aan de test geen onveilige seks hebt. Dit in verband met de betrouwbaarheid van je test.
  • Ben je een man? Ga dan tot 1 uur vóór de test niet meer plassen, omdat je een urineonderzoek krijgt.
  • Heb je vragen, bijvoorbeeld over seks? Onthoud ze en stel ze aan de verpleegkundige