Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Seks en soa

 

De afdeling Seksuele Gezondheid van de GGD helpt bij vragen over seksualiteit. We proberen om soa’s te voorkómen, op te sporen en te bestrijden.

Minder spreekuren, wel spoed en klachten

Onze medewerkers helpen mee met de vaccinaties tegen corona. Daardoor zijn we nu minder open. Wij helpen nog wel mensen met klachten of die contact hebben gehad met iemand met een soa. Ook voor spoed of PrEP kunt u nog bij ons komen.

Wil je een soa-test doen, ga dan naar uw huisarts of een online aanbieder. Kijk welke aanbieders betrouwbaar zijn op deze site.

Heb je klachten van een soa of ben je gewaarschuwd voor hiv of syfilis? Bel tussen 9.30–12.00 uur naar 030-608 60 84.

Heb je een behandeling nodig van een soa, een morning-after pil of PEP of PrEP? Of heb je te maken gehad met seksueel geweld? Bel tussen 9.00-12.00 uur of 13.30-16.30 uur naar 030-800 33 21.

Zie voor meer informatie https://www.soaaids.nl/nl/professionals/nieuws-en-standpunten/standpunt/beperkte-soa-spreekuren-ggden-door-coronavirus

Per jaar worden in Nederland ongeveer 100.000 mensen besmet met een soa. Iedereen die onveilig vrijt kan een soa krijgen. Het voorkomen van soa en aids is een belangrijke taak van de GGD.
De GGD geeft voorlichting over seksuele gezondheid, soa en veilig vrijen. Op de scholen ondersteunen we bij projecten en landelijke campagnes. Ook lenen we leskisten uit. We trainen jongerenwerkers op het gebied van seksuele gezondheid binnen het jongerenwerk en we geven voorlichting op asielzoekerscentra in onze regio. Ook hebben we voor sekswerkers een spreekuur. Wie in de prostitutie of het erotisch entertainment werkt kan bij de GGD terecht met vragen over seksualiteit en het werk. En je kunt getest worden op soa. 

Wij voeren ook de landelijke PrEP-regeling uit. Deze regeling voorziet in PrEP-zorg en verstrekking van hiv-preventietabletten voor mensen met een hoog risico op hiv.

Ben je nog geen 25? Voor al je vragen over seks, verliefdheid, relaties en alles wat daarbij komt kijken kun je gratis en anoniem terecht bij het Sense.info-spreekuur voor jongeren. Op www.sense.info.nl vind je informatie over seks en soa’s voor jongeren.