Ga naar de inhoud

Seks en soa

De afdeling Seksuele Gezondheid van de GGD biedt hulp bij vragen over allerlei zaken die te maken hebben met seksualiteit. Dit betreft het voorkómen, opsporen en bestrijden van soa’s en vragen rondom seksualiteit voor jongeren onder de 25 jaar.

Naar schatting worden in Nederland jaarlijks 100.000 mensen besmet met een soa. Iedereen die onveilig vrijt kan een soa oplopen. Het voorkomen van soa en aids is een belangrijke taak van de GGD.
De GGD geeft voorlichting over seksuele gezondheid, loverboys, soa en veilig vrijen. Op de scholen ondersteunen we bij projecten en landelijke campagnes. Ook lenen we leskisten uit. We trainen jongerenwerkers op het gebied van seksuele gezondheid binnen het jongerenwerk en we geven voorlichting op de regionale asielzoekerscentra. Ook hebben we voor sekswerkers een spreekuur. Wie in de prostitutie of het erotisch entertainment werkt kan bij de GGD terecht met vragen over seksualiteit en het werk. En je kunt getest worden op soa. 

Ben je nog geen 25? Voor al je vragen over seks, verliefdheid, relaties en alles wat daarbij komt kijken kun je gratis en anoniem terecht bij Sense.

Via het menu kun je direct naar de inhoudelijke informatie.