Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Seks en soa

 

De afdeling Seksuele Gezondheid van de GGD helpt bij vragen over seksualiteit. We proberen om soa’s te voorkómen, op te sporen en te bestrijden.

Vol

De komende weken zitten wij vol voor afspraken voor een reguliere soa-test. Voor afspraken bij seksualiteitsvragen, na seks tegen de zin en bij acute soa-klachten kunt u wel bellen. 

Per jaar worden in Nederland ongeveer 100.000 mensen besmet met een soa. Iedereen die onveilig vrijt kan een soa krijgen. Het voorkomen van soa en aids is een belangrijke taak van de GGD.
De GGD geeft voorlichting over seksuele gezondheid, soa en veilig vrijen. Op de scholen ondersteunen we bij projecten en landelijke campagnes. Ook lenen we leskisten uit. We trainen jongerenwerkers op het gebied van seksuele gezondheid binnen het jongerenwerk en we geven voorlichting op asielzoekerscentra in onze regio. Ook hebben we voor sekswerkers een spreekuur. Wie in de prostitutie of het erotisch entertainment werkt kan bij de GGD terecht met vragen over seksualiteit en het werk. En je kunt getest worden op soa. 

Wij voeren ook de landelijke PrEP-regeling uit. Deze regeling voorziet in PrEP-zorg en verstrekking van hiv-preventietabletten voor mensen met een hoog risico op hiv.

Ben je nog geen 25? Voor al je vragen over seks, verliefdheid, relaties en alles wat daarbij komt kijken kun je gratis en anoniem terecht bij het Sense.info-spreekuur voor jongeren. Op www.sense.info.nl vind je informatie over seks en soa’s voor jongeren.