Ga naar de inhoud

Materialen en leskisten

decoratief

Kinderopvang en scholen bieden we diverse materialen om te gebruiken in de groep of klas.

Leskisten, themakoffers en verdrietkoffers

De GGD biedt leskisten en verdrietkoffers aan voor alle organisaties kinderopvang en scholen uit regio Utrecht (uitgezonderd de stad Utrecht). Meer informatie.

Overzicht aanbod leskisten (op alfabetische volgorde)
KinderopvangPrimair onderwijsVoortgezet onderwijs
De DokterMondgezondheidVerdrietkoffer
Het ZiekenhuisPesten
MondgezondheidRelationele en seksuele vorming
VerdrietkofferSmaaklessen
Voeding en bewegenVerdrietkoffer
Ziek zijnVoeding en bewegen


Alcoholtesters

Scholen voor het voortgezet onderwijs kunnen alcoholtesters bij ons lenen. Met de alcoholtester kan de school erachter komen of leerlingen hebben ingedronken voorafgaande aan een schoolfeest of tijdens een werkweek of excursie. Meer informatie.

VR-brillen

De VR-EXperience van Soa Aids Nederland is een nieuwe tool om condoomgebruik te stimuleren. Virtueel zien leerlingen hun seksuele netwerk in hun slaapkamer staan: exen, die van hun partner en de exen van de exen. Scholen kunnen de brillen reserveren en lenen via: seksuelegezondheid@ggdru.nl.

Schoolkrant en schoolgids

De informatie kunt u gebruiken voor de schoolgids of voor uw website. Daarnaast kunt u allerlei informatieve artikelen vinden over gezond opgroeien die u in uw nieuwsbrief kunt plaatsen. Meer informatie

Films

Met behulp van (animatie)films maakt de Jeugdgezondheidszorg haar werkwijze zichtbaar. Een overzicht van die films vindt u op de pagina "Films voor scholen".

Toolkit ziekteverzuim

Op de basisschool kunt u met de materialen uit de toolkit Ziekteverzuim de integrale werkwijze rond ziekteverzuim meer aandacht geven naar het schoolteam en richting het schoolteam. Meer informatie.