Ga naar de inhoud

Seksuele voorlichting

decoratief

De GGD geeft voorlichting over seksuele gezondheid, loverboys, soa en veilig vrijen. Op de scholen ondersteunen we bij projecten en landelijke campagnes. Ook lenen we leskisten uit. We trainen jongerenwerkers op het gebied van seksuele gezondheid binnen het jongerenwerk en we geven voorlichting op de regionale asielzoekerscentra.

Seksuele voorlichting en het basisonderwijs

GGD regio Utrecht begeleidt op sommige basisscholen in de regio het project 'Week van de Lentekriebels' . Wilt u weten wat de GGD voor uw school kan betekenen? Neem contact op via soa@ggdru.nl.
Ook leent de GGD de leskist ‘Relationele en Seksuele vorming’ uit, meer informatie hierover vindt u op de pagina Materialen en leskisten

Seksuele voorlichting en het voortgezet onderwijs

De inzet van de GGD op voortgezet onderwijs is afhankelijk van de keuzes die uw gemeente daarover heeft gemaakt. Wilt u weten wat de GGD voor uw school kan betekenen? Neem contact op via soa@ggdru.nl.

Met de theatergroep Kapok wordt samengewerkt om Sense bekendheid te geven onder de leerlingen. Interesse in een voorstelling? Neem contact op via soa@ggdru.nl. De GGD leent ook een voorbehoedmiddelenkoffer uit. Meer informatie over het lenen/reserveren van de voorbehoedmiddelenkoffer vindt u op de pagina Materialen en leskisten.

Seksuele voorlichting en het vmbo

De GGD verzorgt, in het kader van Sense, voorlichtingen op het vmbo binnen de regio. Geeft u les op een roc en heeft u interesse in een voorlichting voor uw klas? Neem contact op via soa@ggdru.nl.