Ga naar de inhoud
Zoeken

Huisartsen en specialisten

 

Tijdelijk treft u hier ook informatie over het coronavirus. Heeft u vragen over de vaccinatiecampagne maternale kinkhoest? Heeft u een lijkschouwer nodig? Of wilt u intercollegiaal overleg over een infectieziekte of een infectieziekte melden? Onderstaande informatie helpt u op weg.

Informatie en adviezen over corona voor specialisten en huisartsen

Informatie over het coronavirus (COVID-19) voor zorgprofessionals.

Gezamenlijk advies van de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) voor de inzet van zorgprofessionals binnen ziekenhuizen tijdens de uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19). 

Advies voor zorgverleners buiten het ziekenhuis: bijvoorbeeld in de huisartsenzorg, thuiszorg of verpleeghuiszorg. Het doel van dit advies is de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast moet dit de continuïteit van zorg voor oudere en kwetsbare personen waarborgen. Bekijk het advies.

Maternale kinkhoest 

Kinkhoest is gevaarlijk voor jonge baby's die nog niet zijn ingeënt. Sinds 16 december 2019 krijgen vrouwen tijdens de zwangerschap een gratis kinkhoestvaccinatie aangeboden. Hierdoor zijn baby's meteen vanaf de geboorte beschermd tegen kinkhoest. De vaccinatie wordt opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Voor 25 van de 26 gemeenten in de provincie Utrecht voert GGD regio Utrecht het RVP uit. De gemeente Utrecht voert de Jeugdgezondheidszorg en daarmee ook het RVP zelf uit.

Forensische geneeskunde

Informatie over forensische geneeskunde zoals modelformulieren, euthanasie, twijfel over natuurlijk of niet natuurlijk overlijden, een gerechtelijke sectie en nader onderzoek doodsoorzaken, leest u op de pagina forensische geneeskunde

Melden infectieziekten of intercollegiaal overleg

Neem voor het melden van een infectieziekte of voor intercollegiaal overleg, contact op met de afdeling infectieziektebestrijding via telefoonnummer 030-608 60 77. Dit is het rechtstreekse nummer van de afdeling. 
Indien u wilt overleggen over tuberculose of soa’s, bel dan het rechtstreekse nummer van de betreffende afdeling. De afdeling Tuberculosebestrijding is te bereiken via telefoonnummer 030-850 78 10, de afdeling Seksuele Gezondheid via telefoonnummer 030-608 60 84. Op onze contactpagina vindt u alle contactgegevens van de afdelingen.