Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Pers

 

Wil je naar aanleiding van de actualiteit of een publicatie in contact komen met GGD regio Utrecht? Bel of mail gerust met onze afdeling communicatie. 

Ben je op zoek naar berichten over ons in de media? Lees dan verder onder onze 'Meest recente nieuwsberichten’ of volg GGDrU via onze socials.

Mediavragen?

Werk je voor de media?
Bel naar 030 - 608 60 65 of stuur een mail naar communicatie@ggdru.nl. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar en reageren vrijwel altijd direct.

 

Andere vragen?

Ben jij niet van de media en heb je juist andere vragen?

De contactgegevens voor algemene vragen en vragen over het coronavirus vind je op onze 'contact en bereikbaarheid'-pagina.

 

Meest recente nieuwsberichten

Vaccinatieupdate 27 januari

27 januari 2022

Afgelopen week konden inwoners weer naar een aantal dichtbijlocaties in de regio voor een vaccinatie. Er gingen er zeven open en vanaf a.s. maandag nog eens zestien. Zo is het in de hele regio weer mogelijk om dichtbij, in de buurt, een 1e, 2e of boosterprik te halen.

lees verder

Regionale rapportage COVID-19

27 januari 2022

Hier treft u de regionale rapportage Covid-19 van de regio Utrecht. De regionale rapportage is ter informatie.

lees verder

Coronatest update 26 januari

26 januari 2022

Ondanks de rijen bij de testlocaties is het tempo hoog en hoeft u niet lang te wachten. Op dit moment nemen we in de regio Utrecht ongeveer 15.000 testen af. Dit betekent voor bijvoorbeeld de XL testlocatie bij de Jaarbeurs dat er 175 testen per kwartier worden afgenomen. Met 26 testloketten helpen…

lees verder

Reizigersspreekuren open in Utrecht

26 januari 2022

De GGD werkt hard aan de bestrijding van het coronavirus. Dit vraagt extra inzet van alle artsen en verpleegkundigen die werken voor de GGD, dus ook die van de afdeling Reisadvies. Daarnaast zijn er nog veel beperkende maatregelen voor internationale reizen. Toch willen we de reizigersspreekuren…

lees verder

Bijna alles weer open

26 januari 2022

Met de huidige besmettingsaantallen heeft het kabinet besloten om per vandaag bijna alles weer te openen. Met alle risico's en onzekerheden is het belangrijk om u aan de maatregelen te blijven houden.

lees verder

Verdacht object blijkt loos alarm

22 januari 2022

Vanmiddag rond 15.30 uur is er een verdacht object gevonden in de buurt van het test- en vaccinatie paviljoen in Amersfoort aan de Hoefseweg. Na onderzoek van de politie bleek het loos alarm.

lees verder

Directeuren publieke gezondheid bezorgd over effecten quarantainebeleid op jongeren

21 januari 2022

Het aantal schoolklassen dat naar huis gestuurd wordt door de huidige quarantaineregels, neemt snel toe. Hele klassen moeten nu in quarantaine bij 3 of meer besmettingen. Dat is best snel. In heel Nederland zit op dit moment een kwart van de basisschoolleerlingen in quarantaine. Op basis van de…

lees verder