Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 

Wil je naar aanleiding van de actualiteit of een publicatie in contact komen met GGD regio Utrecht? Bel of mail gerust met onze afdeling communicatie. Ben je op zoek naar berichten over ons in de media? Lees dan verder onder ‘onze meest recente nieuwsberichten’ of volg GGDrU via onze socials.

Werk je voor de media?

Werk je voor de media en heb je vragen? Neem contact met ons op via 030 - 608 60 65 of een mail sturen naar communicatie@ggdru.nl.

Volg GGDrU op social media

LinkedIn GGD regio Utrecht
Twitter @ggdru
Facebook GGDrU
Instagram GGD regio Utrecht
YouTube GGD regio Utrecht

 

Mediavragen?

Werk je voor de media?
Bel naar 030 - 608 60 65 of stuur een mail naar communicatie@ggdru.nl. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar en reageren vrijwel altijd direct.

Ga direct naar 'onze meest recente nieuwsberichten'

Andere vragen?

Ben jij niet van de media en heb je juist andere vragen?

De contactgegevens voor algemene vragen en vragen over het coronavirus vind je op onze 'contact en bereikbaarheid'-pagina.

 

Meest recente nieuwsberichten

Regionale rapportage COVID-19

23 september 2021

Hier treft u de regionale rapportage Covid-19 van de regio Utrecht. De regionale rapportage is ter informatie.

lees verder

GGDrU opent vaccinatielocatie in Amersfoort Vathorst

22 september 2021

Op maandag 27 september opent GGD regio Utrecht een vaccinatielocatie in de wijk Vathorst in Amersfoort. In horecalocatie Houtrust aan Heideweg 23 in Hooglanderveen wordt de vaccinatielocatie ingericht voor zes weken.

lees verder

De CoronaCheck-app

22 september 2021

In verband met de versoepelingen wordt er veel gebruik gemaakt van de CoronaCheck app om een QR- code te maken na vaccineren of testen.

lees verder

GGDrU meet impact van corona op gezondheid jongeren in samenwerking met middelbare scholen

20 september 2021

Het coronavirus beheerst al meer dan een jaar onze samenleving. Ook voor jongeren heeft dit verstrekkende gevolgen. GGD regio Utrecht brengt daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongeren in kaart. Dit doen wij in samenwerking met de middelbare scholen in de regio. Het gaat om een extra meting van de Gezondheidsmonitor Jeugd: de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021.

lees verder

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

15 september 2021

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs nodig. In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen.

lees verder

Stoptober: doe mee en stop 28 dagen met roken!

14 september 2021

Onder andere Hans Klok en Patricia Paay ambassadeurs van Stoptober. Zij stoppen samen met ‘Poetsers’ Louisa en Rowan en musicalacteurs Bill van Dijk en Richard Spijkers op 1 oktober met roken.

lees verder

Extra begeleiding voor inwoners met vaccinatieangst

13 september 2021

Mensen met vaccinatieangst kunnen een speciale afspraak maken bij GGD regio Utrecht. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts de inwoner met angst begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Daarnaast mag er een begeleider mee naar binnen. Op locatie Nieuwegein kan je 7 dagen per week terecht tot en met zondag 26 september. Vanaf 27 september iedere maandag, woensdag en zaterdag. Op vaccincatielocaties in Veenendaal en…

lees verder