Ga naar de inhoud
Zoeken

Profiel Forensische Geneeskunde

In opleiding bij GGDrU

Als arts M&G Forensische Geneeskunde bij GGDrU werk je in een ambitieus en enthousiast team dat ernaar streeft het vak Forensische Geneeskunde verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten.
De opleiding wordt samen vormgegeven met de collega’s van de GGD’en Flevoland en Gooi & Vechtstreek en de Forensisch Medische Maatschappij Utrecht (FMMU). Je komt te werken in het werkgebied van de Regionale Eenheid Midden-Nederland van de Nationale Politie (Eenheid 3) vanuit de vestigingsplaatsen Utrecht, Zeist, Almere en Bussum.

Het hele pakket

Je maakt kennis met het hele pakket aan forensische taken: onderzoek bij (twijfel over) niet - natuurlijke dood en advisering aan politie en openbaar ministerie; onderzoek na euthanasie; letselbeschrijving bij geweld- en zedenmisdrijven; en arrestantenzorg. De forensisch artsen hebben brede netwerkcontacten, met huisartsen, justitie en zorginstellingen. Bij hen zijn mogelijkheden om stages te lopen.

Wat mag je als aios verwachten?

Je krijgt je eigen vaste opleider, met wie je de casuïstiek bespreekt, maar je wordt ook begeleid door ervaren forensisch artsen op de verschillende deelgebieden. Je werkt in de hele regio en doet ook avond- en nachtdiensten. Je kunt deelnemen aan interne scholingen en intervisiebijeenkomsten. Het schrijven van wetenschappelijke artikelen wordt gestimuleerd. Er is ruim gelegenheid om je opleiding op eigen initiatief in te vullen en onderzoek te doen. Een uitgebreide beschrijving van de vormgeving van de opleiding in 2019 en 2020 vind je in het "Opleidingsbeleid Forensische Geneeskunde Eenheid Midden-Nederland, juli 2018".

Vragen?

Heb je vragen over de opleiding profiel Forensische Geneeskunde bij GGDrU?
Mail of bel naar Frits Woonink, arts M&G, fwoonink@ggdru.nl 06-47836357.