Ga naar de inhoud
Zoeken

In opleiding tot arts M&G

 

Elk jaar verwelkomt GGD regio Utrecht een nieuwe groep enthousiaste artsen die hun opleiding starten als arts Maatschappij & Gezondheid. Wij leiden op in de profielen Infectieziektebestrijding, Jeugdgezondheidszorg, Medische Milieukunde en Forensische Geneeskunde. Door de grote variatie aan problematiek en de samenwerking tussen de afdelingen biedt GGDrU een veelzijdige en afwisselende leerplek. Ervaren artsen M&G en multidisciplinaire teams staan klaar om hun kennis over te brengen en jou te ondersteunen bij het ontwikkelen van je competenties.

Midden in het land, midden in de samenleving

GGDrU bestrijkt een gebied van 26 gemeenten centraal in het land met meer dan 1,3 miljoen inwoners. De enorme variëteit in inwoners, hun achtergronden, de manier waarop zij in het leven staan en de problemen die zij ervaren, maakt ons werk interessant en elke dag weer anders. Voor speerpunten in de publieke gezondheid werken wij intensief samen met gemeenten en ketenpartners.

Kennis, innovatie en ontwikkeling

Niet iedereen heeft een gelijke kans op een goede gezondheid. Wij zijn continu op zoek naar kennis over gezondheid en mogelijkheden om de effectiviteit van preventieve programma’s te verbeteren. Daarvoor werken we samen met kennisinstituten waaronder Academische Werkplaats AMPHI, het RIVM, ZonMw, het Trimbos-instituut, het Julius Centrum, het UMC Utrecht en TNO.