Ga naar de inhoud
Zoeken

Archief Coronavirus in de regio Utrecht

29 september- 10.15uur

Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

Tijdens de persconferentie op 28 september jl. zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

21 september - 11.00 uur

Start testen met voorrang voor zorg- en onderwijspersoneel

Zorg- en onderwijspersoneel kan zich vanaf maandag 21 september met voorrang laten testen. Zij kunnen dagelijks tussen 07.30 en 20.00 uur via het telefoonnummer 0800-8101 een afspraak maken om met voorrang getest te worden. Voor een testafspraak met voorrang kunt u alléén telefonisch een afspraak maken (0800-8101). U krijgt dan van het Klanten Contact Center te horen wanneer, en op welke testlocatie u terecht kunt. Meer hierover kunt u lezen op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/21/start-testen-met-voorrang-voor-zorgpersoneel-en-onderwijspersoneel

21 september - 10.00 uur

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Per zondag 20 september 18.00 uur zijn er nieuwe maatregelen ingegaan in de regio om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Minister-president Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge spraken hierover tijdens de persconferentie van vrijdag 18 september. Meer informatie over de nieuwe maatregelen vindt u op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/18/nieuwe-regionale-maatregelen-om-het-virus-in-te-dammen

16 september - 12.40 uur

Drukte op het Klant Contact Centrum en soms langer wachten op uw testuitslag

We ervaren momenteel dat het erg druk is aan de telefoon bij ons Klant Contact Centrum. De wachttijden variëren enorm. Hierdoor kan het zijn dat u langer in de wacht staat dan we zouden willen. Mocht het erg druk zijn op het moment dat u belt en u lang moet wachten, willen wij u vragen op een ander moment terug te bellen.  

Daarnaast doen we ons uiterste best om u binnen 48 uur de uitslag van uw coronatest door te geven. Helaas lukt dit niet in alle gevallen. We zijn hierin afhankelijk van de laboratoria. Het duurt momenteel daarom soms langer dan we zouden willen. We streven ernaar om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van uw testuitslag.

12 september - 13.30 uur

In opdracht van minister De Jonge van Volksgezondheid gaan wij bij de coronatest voorrang geven aan onderwijspersoneel en zorgmedewerkers.

Wij krijgen nog informatie van het ministerie over welke groepen dit precies zijn. De komende week gaan we dit vormgeven en voorbereiden. Houd onze site en socials in de gaten voor meer informatie!

3 september - 9.15 uur

Houd 1,5 meter afstand, ook tijdens het sporten

De scholen zijn weer begonnen, maar ook sportverenigingen starten weer met het nieuwe seizoen. Ook hier is het van belang om rekening te houden met de coronamaatregelen. Meer informatie over sporten en de coronamaatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid en NOC*NSF.

2 september - 10.00 uur

Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona

Minister-president Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge hebben 1 september in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld. Zo gaven zij aan waar we nu, ongeveer een half jaar na het begin van de uitbraak, staan. Verder stonden zij stil bij wat we doen om een tweede golf voor te blijven. Meer informatie over de persconferentie leest u in dit nieuwsbericht: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/01/kabinet-staat-stil-bij-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus