Ga naar de inhoud
Zoeken

Coronavirus in de regio Utrecht - laatste nieuws

 

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Telefoonnummers Corona en bereikbaarheid

Heeft u klachten en wilt u zich laten testen? U kunt bellen met 0800- 1202 of 030 - 630 54 00. Of maak online een afspraak via www.coronatest.nl Meer informatie.

Inwoners met vragen over het coronavirus kunnen bellen met de landelijke informatielijn 0800-1351 (dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur) of 030 - 630 54 00 (van 8.00 tot 20.00 uur ook in het weekend en op feestdagen.)

Poster Welke informatie vind je waar en wie kun je daarvoor bellen?

Hulplijnen

Tijdens de coronacrisis kunt u misschien hulp gebruiken. Voor iedere doelgroep of situatie is er wel eentje beschikbaar, zo zijn er bijvoorbeeld hulplijnen voor mantelzorgers, jongeren en ouderen. Wij hebben de verschillende hulplijnen voor u op een rij gezet.

13 augustus - 17.30 uur

www.rijksoverheid/coronatest

Per 12 augustus is het naast telefonisch ook mogelijk om online een testafspraak te maken voor een coronatest. Op de website www.rijksoverheid.nl/coronatest kunt u met uw DigiD inloggen en een afspraak maken. Als u bent getest, ontvangt u daarna een melding per e-mail wanneer uw uitslag bekend is. Door in te loggen met uw DigiD kunt u uw uitslag inzien. U wordt alleen gebeld door de GGD als de uitslag positief is. Voor meer informatie gaat u naar de website: www.rijksoverheid.nl/coronatest. Wilt u telefonisch een afspraak maken? Dan kan dat natuurlijk ook. U kunt ons bellen op: 0800-1202 of 030- 630 54 00. U wordt dan gebeld over de uitslag.

12 augustus - 14.00 uur

Vanaf vandaag kan men ook online een afspraak maken voor een coronatest

Per 12 augustus is het naast telefonisch ook mogelijk om online een testafspraak te maken voor een coronatest. Op de website www.rijksoverheid.nl/coronatest kunt u met uw DigiD inloggen en een afspraak maken. Voor meer informatie gaat u naar de website: www.rijksoverheid.nl/coronatest.
Wilt u telefonisch een afspraak maken? Dan kan dat natuurlijk ook. U kunt ons bellen op: 0800-1202 of 030- 630 54 00.

12 augustus - 12.00 uur

In thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

Reist u (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit u vertrekt. Daarin leest u of u het dringende advies krijgt 14 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland. Ook als u geen klachten heeft die lijken op corona of als uit een test blijkt dat u geen corona heeft. De quarantaine in Nederland kan thuis, maar ook in een vakantie- of tijdelijk verblijf, zoals een hotel. Lees de vragen over quarantaine op de website van de Rijksoverheid.

10 augustus- 14.00 uur

Lopend of met de fiets naar de teststraat tijdens het warme weer

Komt u met de fiets of lopend naar de testlocatie? Dan kan het zijn dat u buiten moet wachten voordat u getest wordt. Het is nu erg warm: neem een petje mee tegen de zon, of een paraplu. Denk ook aan voldoende water drinken.

10 augustus - 10.00uur

Opening nieuwe corona teststraat in Woerden

Maandag 10 augustus 2020 opent GGD regio Utrecht een nieuwe corona testlocatie aan De Bleek in Woerden (parkeerterrein achter het gemeentehuis in Woerden). Heeft u klachten, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of verhoging? Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.  Kijk voor meer informatie op: www.ggdru.nl/coronatest.