Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Wat doet de GGD?

 

Iedereen heeft wel eens met de GGD te maken gehad. Zo kunt u met uw kind een bezoek hebben gebracht aan de schoolarts of u heeft voor een verre reis een vaccinatie en reisadvies bij de GGD gehaald. Maar wat doet de GGD nog meer?

De GGD voor u

GGD regio Utrecht (GGDrU) is de gemeentelijke gezondheidsdienst van de 26 gemeenten in de regio Utrecht. Gezondheid en preventie zijn de sleutelwoorden in alles wat wij doen. Vanuit onze brede (sociaal medische) ervaring en deskundigheid bevorderen én beschermen we de gezondheid van alle inwoners in regio Utrecht. We hebben een positieve blik op gezondheid: we kijken naar mogelijkheden en kansen om mee te kunnen doen in de samenleving. Want gezondheid is zoveel meer dan niet-ziek zijn.

GGDrU met alle medewerkers maakt deel uit van het zorgsysteem. Wij willen zowel in het uitvoerende werk als in het onderzoeks-en advieswerk bijdragen aan het vertrouwen van inwoners in onze verzorgingsstaat, specifiek door te werken aan de volgende maatschappelijke effecten: 

  • Inwoners wonen, leven, gaan naar school en werken in een veilige omgeving waar aandacht is voor gezondheid en elkaar.
  • Een gezonde en veilige start voor elk kind.
  • Iedereen moet zich kunnen ontwikkelen en ontplooien.
  • Iedereen kan meedoen.
  • Bedreigingen van de publieke gezondheid worden bestreden.

Alles wat wij doen, doen wij vanuit onze kernwaarden zichtbaar, verbindend, alert, eigentijds en onafhankelijk. Bekijk ook in het menublok de film "Wat doet de GGD?" over ons brede takenpakket.