Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Organisatieontwikkeling

 

Kernwaarden van GGDrU zijn: zichtbaar, onafhankelijk, eigentijds, verbinden en alert.

Voor het versterken van de interne cohesie gebruikten we “Het verhaal van GGDrU” voor het ontwikkelen van de organisatie-identiteit, het ontwikkelen van passend leiderschap en het aanpassen van de organisatie aan de maatschappelijke opdracht; een dienende structuur maken.

Om een stevig fundament te bouwen startte het traject “De basis op orde” zodat de GGD zich zo ontwikkelt dat hij toekomstbestendig is, past in een netwerkomgeving, beweeglijk en veerkrachtig wordt en in dialoog invulling geeft aan de rol van de GGD als vertrouwde adviseur van gemeenten. Daarna(ast) is afgelopen periode gestart en zijn er stappen gezet met het traject “zelforganisatie”.

Als GGD willen we aansluiten op de steeds veranderende samenleving. Aansluiten bij wat inwoners doen, willen en nodig hebben voor hun gezondheid. Om hier blijvend op aan te sluiten, is een flexibele en veerkrachtige organisatie nodig. Een organisatie met korte lijnen en die zichtbaar, eigentijds, alert, onafhankelijk en verbindend haar werk uitvoert. Met meer zelforganisatie spelen we hierop in. Meer zelforganisatie op een wijze die bij ons past en waar ruimte is voor talent. Medewerkers hebben meer verantwoordelijkheid en ruimte om aan te sluiten op ontwikkelingen in de samenleving.

Vanwege de inzet in de COVID-19 bestrijding loopt neemt de doorontwikkeling van dit traject van zelforganisatie meer tijd en loopt het door in de volgende bestuursperiode.