Ga naar de inhoud
Zoeken

Nieuwsoverzicht

Nieuwe ronde Subsidieregeling watertappunten, nu ook voor vo en mbo

25 september 2020

Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis: "Water drinken is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens supergezond. Een watertap op een schoolplein is een uitkomst voor leerlingen, je kunt snel even drinken en meteen verder met spelen of sporten. Bovendien kan de hele buurt er gebruik van maken als de school uit is. Met de subsidieregeling vanuit het Nationaal...

lees verder

Gezondheidsonderzoek regio Utrecht van start

23 september 2020

Het onderzoek naar de gezondheid van inwoners van 18 jaar en ouder in 26 Utrechtse gemeenten. GGD regio Utrecht (GGDrU) start eind september 2020 een gezondheidsonderzoek onder inwoners in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Dit onderzoek bestaat uit een vragenlijst over de gezondheid van inwoners in de regio. Het onderzoek wordt elke vier jaar uitgevoerd. Eind september ontvangen 108.000...

lees verder

Start testen met voorrang voor zorg- en onderwijspersoneel

23 september 2020

Zorg- en onderwijspersoneel kan zich vanaf 21 september met voorrang laten testen. Dit kan alleen telefonisch. Zij worden zoveel mogelijk in de ochtend getest. Zorg- en onderwijspersoneel kan dagelijks tussen 07.30 en 20.00 uur via het telefoonnummer 0800-8101 een afspraak maken om met voorrang getest te worden.

lees verder

Regionale rapportage COVID-19

23 september 2020

Hier treft u de regionale rapportage Covid-19 van de regio Utrecht. De regionale rapportage is ter informatie.

lees verder

Coronadashboard Rijksoverheid aangepast: meer gegevens en vernieuwd ontwerp

21 september 2020

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is opnieuw uitgebreid en verbeterd. Er is nu voor heel Nederland informatie over virusdeeltjes in het rioolwater. Bovendien biedt het nieuwe ontwerp een beter overzicht van de cijfers en statistieken.

lees verder

Ventileren op scholen in tijden van COVID-19

11 september 2020

Voor een gezond binnenmilieu is goede ventilatie belangrijk. Dit geldt in het bijzonder voor ruimtes waar veel mensen zich bevinden, zoals op scholen. In slecht geventileerde ruimtes hopen verontreinigingen en ziekteverwekkers zich op en dit kan van invloed zijn op de gezondheid van de mensen die in de ruimte aanwezig zijn.

lees verder

Aangepaste werkwijze van de Jeugdgezondheidszorg

9 september 2020

De GGD is erg druk met alle vragen rondom het coronavirus. Dit vraagt extra inzet van alle artsen en verpleegkundigen die werken voor de GGD, dus ook van de afdeling Jeugdgezondheidszorg. Lees hieronder de aangepaste werkwijze.

lees verder

Vanaf 4 september elke eerste vrijdag van de maand: Mama en Papa café MOOIJ IJsselstein

31 augustus 2020

Bij het Mama en Papa café MOOIJ ontmoeten ouders met jonge kinderen elkaar. De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert het Mama en Papa café in IJsselstein samen met GGD regio Utrecht. Het thema op vrijdag 4 september is: ”Verhalen in alle talen”. Ontdek hoe leuk interactief voorlezen is. En hoe jij dat zelf kunt doen. Is Nederlands niet jouw moedertaal? Voorlezen kan ook in jouw eigen taal.

lees verder

Inschrijving EU-Schoolfruit gestart

31 augustus 2020

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie.

lees verder

VWS introduceert team De Edsons voor rookvrije onderwijsterreinen

24 augustus 2020

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle onderwijsterreinen in Nederland rookvrij zijn. Veel onderwijsinstellingen is het al gelukt om hun eigen terrein rookvrij te maken. Om de rest te helpen op weg naar een rookvrij onderwijsterrein, introduceert het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vandaag De Edsons. Een team dat onderwijsinstellingen bijstaat. Van een factsheet over hoe je...

lees verder