Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Nieuwsoverzicht

Regionale rapportage COVID-19

16 september 2021

Hier treft u de regionale rapportage Covid-19 van de regio Utrecht. De regionale rapportage is ter informatie.

lees verder

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

15 september 2021

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs nodig. In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen.

lees verder

Extra begeleiding voor inwoners met vaccinatieangst

13 september 2021

Mensen met vaccinatieangst kunnen een speciale afspraak maken bij GGD regio Utrecht. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts de inwoner met angst begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Daarnaast mag er een begeleider mee naar binnen. Op locatie Nieuwegein kan je 7 dagen per week terecht tot en met zondag 26 september.…

lees verder

10.000 vaccinatiebewijzen uit meer dan 60 landen!

9 september 2021

Met trots verwelkomen wij vandaag onze 10.000e bezoeker!

lees verder

Feestelijke opening consultatiebureau Leusden

9 september 2021

Op woensdag 8 september 2021 opende wethouder Patrick Kiel om 10.00 uur het nieuwe consultatiebureau in Leusden. Een belangrijke plek voor ouders in de gemeente. De jeugdgezondheidszorg (JGZ) geeft hier onder meer de vaccinaties voor het Rijksvaccinatieprogramma en kijkt naar de ontwikkeling van baby’s en jonge kinderen.

lees verder

GGDrU opent vaccinatielocatie in Utrechtse Ulu Camii moskee

7 september 2021

Zondag 12 september opent GGD regio Utrecht een vaccinatielocatie in de Utrechtse Ulu Camii moskee in Lombok. Vanaf 12 jaar kun je je hier zonder afspraak laten vaccineren met het Janssen, of het Pfizer vaccin. Deze tijdelijke locatie is de komende maand een dag in het weekend open. De Ulu Camii moskee ligt centraal in Utrecht en is makkelijk bereikbaar voor veel inwoners.

lees verder

Stoptober: doe mee en stop 28 dagen met roken!

6 september 2021

Onder andere Hans Klok en Patricia Paay ambassadeurs van Stoptober. Zij stoppen samen met ‘Poetsers’ Louisa en Rowan en musicalacteurs Bill van Dijk en Richard Spijkers op 1 oktober met roken.

lees verder

Start inschrijving EU-Schoolfruit- en Groenteprogramma 2021-2022

6 september 2021

Van 6 t/m 19 september kunnen scholen zich weer inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2021-2022. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken, 3 porties groente en fruit per leerling, per week. Het EU-Schoolfruitprogramma is bedoeld voor basisscholen, speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

lees verder

GGDrU opent vaccinatielocatie op Utrecht Science Park

6 september 2021

Op 6 september opent de GGDrU een vaccinatielocatie op het Utrecht Science Park aan Genèvelaan 6, tegenover het Combraplein. Studenten en andere inwoners uit de regio Utrecht kunnen zich laten informeren en laten vaccineren zonder afspraak. In de eerste week is de locatie geopend op 6, 7 en 8 september. De weken daarna is de locatie iedere woensdag open tot en met 27 oktober. De locatie is open…

lees verder

15 september gratis webinar ‘Gezonde lucht in de kinderopvang, belangrijker dan ooit’

1 september 2021

Op woensdagavond 15 september om 20.00 uur kunnen professionals uit de kinderopvang, zoals pedagogisch medewerkers, locatiemanagers, gastouders maar ook ouders gratis deelnemen aan het webinar ‘Gezonde lucht in de kinderopvang, belangrijker dan ooit’. Het webinar wordt georganiseerd door de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK), Gemeente Utrecht, GGD regio Utrecht en…

lees verder