Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Wat wilt u weten over de boostervaccinatie?

 

Morgen starten we met de boostervaccinaties. Voor wie is deze? Hoe zit dat met de afspraak? Waar kan dat? Hoe zit dat met het gele boekje? En met het coronabewijs? Alles wat u wil weten, leest u onderstaand.

Vrijdag 19 november starten we met de boostervaccinatie. Deze boostervaccinatie is een extra vaccinatie tegen corona naast de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen COVID-19 te versterken. Er wordt geprikt met Pfizer of Moderna.   Zonder uitnodiging kunt u geen afspraak maken.

Voor wie is de boosterprik?  

Om goed beschermd te blijven tegen corona, krijgen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden. Als eerste aan de beurt zijn de oudste ouderen (geboren in 1931 of eerder), zorginstellingen en zorgmedewerkers die met deze groepen in contact komen. Donderdag 18 november ontvangen eerst de mensen van 90 jaar of ouder een uitnodiging van het RIVM om een afspraak te maken. 

Uitnodiging & voorwaarden 

 Bent u 90 jaar of ouder dan krijgt u een uitnodiging van het RIVM om een afspraak te maken. Er zijn drie belangrijke voorwaarden voor het krijgen van de boosterprik: 

 • U krijgt de boosterprik vanaf 6 maanden na uw laatste coronavaccinatie en het moment waarop u volledig gevaccineerd was – of 6 maanden na uw laatste besmetting met COVID-19.
 • U bent thuiswonend.  Als u in een zorginstelling woont, hoeft u geen contact op te nemen met de GGD. U krijgt een uitnodiging via uw instelling en wordt daar gevaccineerd.
 • Heeft u een griepprik gehad? Dan moet u 14 dagen wachten om een boosterprik te krijgen. Heeft u eerst de boosterprik gehad? Dan moet u ook 14 dagen wachten om een griepprik te krijgen. 

Afspraak maken  

De inwoners van de regio Utrecht kunnen met een uitnodiging voor de boosterprik een afspraak maken bij het Klant Contact Center (KCC) van GGD regio Utrecht. Dit kan telefonisch via 030-630 54 00 of via de website: www.coronavaccinatie-afspraak.nl . 
Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Dan is het nog niet mogelijk om een afspraak te maken. Bent u na 1931 geboren, dan ontvangt u de uitnodiging op een later moment.  

Let op! Voor de 1ste of 2de prik is geen afspraak nodig. Voor de boostervaccinatie moet wel een afspraak gemaakt worden.

Kan mijn partner tegelijk met mij geprikt worden? 

Dat kan als uw partner ouder is dan 60 jaar. Als u belt voor het maken van een afspraak kunt u aangeven dat uw partner ook alvast geprikt wilt worden. Er wordt dan gekeken of het mogelijk is om u samen in te plannen. 

Let op! Heeft u of uw partner nog geen uitnodiging ontvangen voor de boosterprik dan kunt u geen afspraak maken.

Vaccinatielocaties 

 • Op alle vaccinatielocaties in de regio Utrecht wordt de boosterprik gegeven. Ga voor een overzicht van alle locaties naar www.ggdru.nl/coronavaccinatie 
 • Alle locaties zijn goed bereikbaar met de regiotaxi en de taxi kan bij de locatie parkeren om u te laten uitstappen.  
 • Bij veel locaties is een (betaalde) parkeerplaats in de buurt.  
 • Bijna alle locaties zijn rolstoel toegankelijk. Op de locaties waar dat minder is, is rolstoelbegeleiding aanwezig om te helpen. 
 • Er is op alle locaties een toilet aanwezig. Een aantal daarvan speciaal voor de  rolstoel. 
 • Bij het maken van de afspraak kunt u vragen wat voor uw situatie de beste locatie in de buurt is om naartoe te gaan. 
 • De grote locaties hebben bij aankomst een wachtruimte. De kleinere locaties niet. Daar moet u buiten in de rij aansluiten. Kom daarom niet te vroeg, dan hoeft u ook niet lang te wachten. Er is een medewerker van de GGD die de rij in de gaten houdt, vraagt of u een afspraak heeft en u mee naar binnen neemt.  
 • Het weer wordt kouder. Kleed u warm aan of neem een vest mee. Op alle locaties zijn ook dekens aanwezig.  

Wat moet u meenemen naar de vaccinatielocatie 

 • Identiteitsbewijs 
 • Uitnodiging 
  • Ingevulde gezondheidsverklaring
 • Mondkapje, dat is op elke locatie verplicht 

Gele boekje 

Op alle vaccinatielocaties van de GGD regio Utrecht kunt u ook voor de boosterprik een stempel krijgen in uw gele boekje als u dat wilt. 

Meer informatie?  

Op de website van het RIVM staan alle belangrijke vragen en antwoorden, zie: Boostervaccinatie | RIVM   
  
Ook op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over de boostervaccinatie: Boostervaccinatie | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl 

 

Vergeet uw identiteitsbewijs niet mee te nemen als u richting een testlocatie of vaccinatielocatie gaat. Een mondkapje is verplicht

Kijk voor het actuele overzicht van de openingstijden voor de testlocaties op www.ggdru.nl/testbeleid en voor de vaccinatielocaties op www.ggdru.nl/coronavaccinatie en volg ons op social media #ggdru