Ga naar de inhoud

Vanaf 6 september kun je je inschrijven voor Stoptober

Stoptober helpt iedereen die wil stoppen met roken om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want als je 28 dagen niet rookt, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. 6 september start het inschrijven.

GGD regio Utrecht promoot deze campagne. In al onze locaties hangen posters.
Ook zijn al onze gemeenten uitgenodigd om aan te sluiten. Het doel is te proberen om rokers met Stoptober mee te laten doen. In een paar gemeenten zijn er ook extra promotie activiteiten, zoals in Bunschoten, Amersfoort en Nieuwegein.

Meedoen aan Stoptober

Vanaf 6 september 2019 kun je je inschrijven voor Stoptober op de website www.stoptober.nl.  Je kunt gebruik maken van alle steun die Stoptober je aanbiedt. Zo kun je de Stoptober-app vanaf 28 september downloaden.  De start van de 28 dagen niet roken is op 1 oktober.

Stoppen met roken doe je niet alleen

Ook dit jaar kunnen stoppers de gratis Stoptober-app gebruiken. In de app vind je een community-groep, met daarin motiverende berichten en een ‘noodhulp’ lijn. De Stoptober-app is er voor iOS en Android, en is te downloaden van eind september tot 31 oktober. Als je dat wilt kun je de app  het hele jaar gebruiken als je dat nodig vindt. Volg FacebookTwitterInstagram en blijf op de hoogte. Je leest dat anderen hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen delen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol tips en steun tijdens Stoptober! Je leest er alles over op de website www.stoptober.nl die 6 september live gaat en waar je je kunt inschrijven, want jij doet toch ook mee?

Stoptoberhuis

Ook dit jaar is er weer een Stoptoberhuis. De eerste 5 dagen van Stoptober sluiten 50 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om de strijd aan te gaan met de sigaret. Kijk op www.stoptoberhuis.nl voor meer informatie.  

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.