Ga naar de inhoud
Zoeken

Reizigersspreekuren open in Utrecht

In Utrecht zijn de reizigersspreekuren open op woensdagochtend en op vrijdag. Een afspraak maakt u online via www.ggdru.nl/reizen/maak-een-afspraak.html of u belt op maandag of woensdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur naar 030-6086060.

De GGD werkt hard aan de bestrijding van het coronavirus. Dit vraagt extra inzet van alle artsen en verpleegkundigen die werken voor de GGD, dus ook die van de afdeling Reisadvies. Daarnaast zijn er nog veel beperkende maatregelen voor internationale reizen. Toch willen we de reizigersspreekuren langzaamaan weer opstarten. Onze reizigersspreekuren zijn open in Utrecht. U kunt online of telefonisch een afspraak maken. Op onze GGD-locaties geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek. Dit advies geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. 

Contact met de afdeling Reisadvies 

De afdeling Reisadvies is bereikbaar via e-mail reizigers@ggdru.nl en op maandag en woensdag van 8.30 uur tot 12.30 uur op telefoonnummer 030-608 60 60.

Ik heb vaccinaties nodig voor werk of studie

Heeft u vaccinaties nodig omdat u werkt in een vitale beroepsgroep of gaat u naar het buitenland voor uw werk? Of start u binnenkort een stage in de zorg? Op woensdagochtend en vrijdag (ochtend en middag), is  hiervoor een spreekuur in Utrecht. Een afspraak maken voor dit spreekuur kan online of u belt naar 030-608 60 60 op maandag en woensdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur. U kunt ook mailen naar reizigers@ggdru.nl.

Ik wil een afspraak maken voor een vervolgvaccinatie

Voor een herhaalafspraak belt u op maandag en woensdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur of u mailt naar reizigers@ggdru.nl. In de mail graag ook uw geboortedatum vermelden. Zo kunnen we uw gegevens snel terugvinden in ons bestand.

Ik heb al een afspraak gemaakt voor reisadvies en -vaccinaties

Afspraken die al gemaakt zijn voor reisadvies en reisvaccinatie worden verplaatst naar het spreekuur in Utrecht. Het gaat om afspraken op een datum na 1 augustus. U krijgt hierover per e-mail bericht. 

Ik wil alvast een afspraak maken voor in de toekomst

U kunt online een afspraak maken voor de reizigersspreekuren in Utrecht.

Ik heb een dringende vraag over reisadvies en reisvaccinaties

Voor dringende vragen over reisadvies en reisvaccinaties kunt u een e-mail sturen naar reizigers@ggdru.nl of u belt op maandag en woensdag tussen 8.30 uur tot 12.30 uur naar 030-608 60 60.

Ik wil naar een andere organisatie voor reisadvies en reisvaccinaties

Veel aanbieders van reisadvies en reisvaccinaties zijn nu niet of beperkt beschikbaar. Mogelijk kunt u nog een afspraak maken bij de Travel Clinic op Schiphol www.klmhealthservices.com. Of kijk op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering www.lcr.nl/Vaccinatie-adressen voor een organisatie bij u in de buurt.

Meer informatie van de Rijksoverheid over reizen 

Er zijn maatregelen van de Rijksoverheid over reizen. U leest de nieuwste maatregelen op de website van de Rijksoverheid.