Ga naar de inhoud
Zoeken

Pas op voor valse berichten uit naam van GGD soa-poli

Regelmatig komen er mensen bij de soa-poli die slachtoffer zijn van pesterijen. Aan deze personen is verteld dat zij naar de soa-poli moeten voor een soa-onderzoek. Zij hebben een telefoontje gehad van iemand die zich voordeed als medewerker van de soa-poli of kregen een nepwaarschuwing per sms, e-mail of brief. Hierbij wordt misbruik gemaakt van de naam van GGD regio Utrecht (GGDrU). Uiteraard vinden wij dit een zeer vervelende situatie. Wij benaderen mensen nooit op deze manier. De slachtoffers van dergelijke pesterijen raken hiervan ernstig van slag. Dergelijke pesterijen tolereren wij niet en wij treden hiertegen op.

Hoe kunt u nagaan of het bericht van de soa-poli GGD regio Utrecht echt is?

  • GGD regio Utrecht werkt alleen op afspraak
    Wij werken alleen op afspraak en alleen u kunt een afspraak bij ons maken. Heeft u geen afspraak aangevraagd en ontvangt u toch een bericht van de GGD?  Negeer dit bericht, het is onjuist en de GGD is niet de afzender. Twijfelt u toch? U kunt altijd met ons bellen en hier een melding van maken.  We hebben een locatie in de stad Utrecht en in Amersfoort. Op de soa-poli werken we niet met inloopspreekuur.
  • Na afspraak ontvangt u een persoonlijke bevestiging
    U ontvangt een bevestiging (per mail of sms) nadat u telefonisch contact met ons heeft gehad. In deze bevestiging staan de afgesproken datum van uw afspraak en een verwijzing naar meer informatie.
  • Waarschuwing via SMS
    Een waarschuwing voor een soa komt via een speciale sms, die alleen GGDrU kan opstellen met een link naar de website partnerwaarschuwing.nl. Of een (ex)sekspartner benadert u persoonlijk. 

Twijfelt u of iets echt is of niet, neem dan contact met op met GGD regio Utrecht, we helpen u graag verder: telefoonnummer 030 – 608 60 84 en kies optie 2.

Meld signalen bij de GGD 

Het versturen van deze valse berichten is natuurlijk zeer vervelend voor de ontvanger. Daarom treedt GGDrU op bij signalen over dergelijke nep-berichten. De GGD meldt dit bij de politie en neemt aanvullende stappen, wanneer dit mogelijk is.
Bent u slachtoffer van een dergelijke pesterij of flauwe grap, meld u dan bij de afdeling Seksuele Gezondheid via seksuelegezondheid@ggdru.nl.

Vertrouwelijkheid vinden we belangrijk bij de soa-poli

Seksuele gezondheid en soa is een gevoelig onderwerp voor veel mensen, en niet zelden is het een thema in de taboe sfeer. De medewerkers van GGDrU gaan uitermate zorgvuldig en vertrouwelijk om met persoonlijke gegevens.