Ga naar de inhoud
Zoeken

Onderzoek sneltesten bij UMC Utrecht afgerond

Afgelopen weken heeft GGD regio Utrecht (GGDrU) meegewerkt aan het onderzoek van UMC Utrecht naar de sneltest op basis van antigenen. De eerste resultaten zijn positief.

Het onderzoek is uitgevoerd om te kijken hoe betrouwbaar de sneltest is. Mensen die afgelopen weken de testlocatie in UMC Utrecht bezochten, werden gevraagd of zij beide testen wilden doen: de PCR-test én de sneltest. Op die manier konden de resultaten naast elkaar worden gelegd. 

Net als bij de PCR-test wordt bij de sneltest met een wattenstaafje wat vocht uit de neus en keel afgenomen. De test kijkt of daarin viruseiwit (antigeen) aanwezig is. 

Ongeveer 50 procent van de mensen die afgelopen weken werd getest in de testlocatie in UMC Utrecht, wilde meewerken aan de sneltest. Mede doordat GGD regio Utrecht de teststraat en personeel ter beschikking heeft gesteld, is de test binnen twee weken afgerond. Een mooie samenwerking tussen UMC Utrecht en GGD regio Utrecht”, aldus Christel van Oijen (manager testen bij GGDrU).  

We kijken uit naar de ontwikkelingen rondom het sneltesten, zodat zoveel mogelijk mensen met klachten getest kunnen worden.