Ga naar de inhoud
Zoeken

Nieuwe ronde Subsidieregeling watertappunten, nu ook voor vo en mbo

Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis: "Water drinken is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens supergezond. Een watertap op een schoolplein is een uitkomst voor leerlingen, je kunt snel even drinken en meteen verder met spelen of sporten. Bovendien kan de hele buurt er gebruik van maken als de school uit is. Met de subsidieregeling vanuit het Nationaal Preventieakkoord gaan we met deze tweede ronde op naar de duizend watertappunten!"

Scholen zijn deze tweede ronde van de subsidieregeling vrij om een buiten- of binnenwatertappunt aan te schaffen. Nieuw in deze ronde is dat vo voortgezet onderwijs  - en mbo middelbaar beroepsonderwijs  -schoollocaties ook in aanmerking komen. Want ook bij deze leerlingen en studenten is gezondheidswinst te behalen door het beschikbaar stellen van kraanwater als gezonde dorstlesser. Naast JOGG sluit daarom De Gezonde Schoolkantine aan als nieuwe partner.

Ook een watertappunt op school? Tot en met 14 oktober 2020 kunt u uw belangstelling kenbaar maken op Mijngezondeschool.nl.

Meer informatie over de subsidieregeling vindt op https://gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/subsidie-watertappunt