Ga naar de inhoud
Zoeken

Minder soa-spreekuren, wel spoed en klachten

De GGD speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van het corona-virus. Medewerkers van Seksuele Gezondheid ondersteunen op dit moment het team Infectieziektebestrijding. Daarom zijn er minder soa-spreekuren en is deze afdeling minder goed telefonisch bereikbaar.

Zie voor meer informatie het nieuwsbericht van soa-aids Nederland.

De afdeling seksuele gezondheid blijft bereikbaar voor spoedgevallen rondom soa, hiv, PrEP en PrEP. Heeft u niet dringend een soa-test nodig: op de website van Soa Aids Nederland vindt u meer informatie over aanbieders van betrouwbare thuistesten, waaronder www.saltrodirectlab.nl of www.soapoli-online.nl.

Wilt u een (nieuwe) afspraak maken voor een soa-test bij GGDrU?

Voorlopig is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor een reguliere soa-test bij GGD regio Utrecht. De komende tijd worden er ook geen nieuwe intakes gedaan voor PrEP. Houd onze website in de gaten voor de actuele informatie. 

Bij medische noodzaak kunt u contact opnemen met seksuele gezondheid

In de volgende situaties kunt u contact met ons opnemen. 

  • Behandelingen van soa. U heeft een sms van ons gehad om een behandelafspraak te maken.
  • Spoedklachten of waarschuwing voor ernstige soa.
  • PrEP vragen en PrEP spreekuren. De mensen die nu in PrEP-zorg zijn kunnen gewoon blijven komen.
  • Morning-afterpil. Heeft u onbeschermde seks gehad en denkt u de morning-afterpil nodig te hebben, neem contact met ons op.
  • Een ervaring met seksueel geweld.

Bel 030 - 606 60 84 en kies optie 2 tussen 9.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur voor telefonisch advies. De verpleegkundige bepaalt of u in aanmerking komt voor een afspraak.

Heeft u een afspraak voor een soa-test of PrEP follow-up bij GGDrU? 

Heeft u klachten verkoudheid, hoesten en/of koorts dan verzoeken wij u dringend om uw afspraak af te zeggen en opnieuw een afspraak te maken nadat u 24 uur klachtenvrij bent.

Reeds geplande afspraken proberen wij zoveel mogelijk door te laten gaan. Helaas kan het zo zijn dat de afspraak geannuleerd wordt. Indien u geen bericht heeft gehad van ons, dan gaat de afspraak gewoon door.