Ga naar de inhoud
Zoeken

Minder soa-spreekuren, wel spoed en klachten

De GGD speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van het coronavirus. Medewerkers van Seksuele Gezondheid ondersteunen vanwege het coronavirus op dit moment het team Infectieziektebestrijding. Daarom zijn er geen reguliere soa-spreekuren, maar zijn wij wel geopend voor spoedklachten.

Zie voor meer informatie het nieuwsbericht van soa-aids Nederland.

De afdeling Seksuele Gezondheid blijft bereikbaar voor spoedgevallen rondom soa, hiv,  en PrEP. Heeft u niet dringend een soa-test nodig: op de website van Soa Aids Nederland vindt u meer informatie over aanbieders van betrouwbare thuistesten, waaronder www.saltrodirectlab.nl of www.soapoli-online.nl.

Wilt u een (nieuwe) afspraak maken voor een soa-test bij GGDrU?

Voorlopig is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor een reguliere soa-test bij GGD regio Utrecht. Hiermee bedoelen wij periodieke controles of een test voor de zekerheid. U kunt wel contact opnemen als er sprake is van medische noodzaak:

  • Behandelingen van soa. U heeft een sms van ons gehad om een behandelafspraak te maken.
  • Klachten of waarschuwing voor soa.
  • PrEP vragen en PrEP spreekuren
  • Sekswerkers, indien doorgewerkt de afgelopen periode.
  • Morning-afterpil. Heeft u onbeschermde seks gehad en denkt u de morning-afterpil nodig te hebben, neem contact met ons op.
  • Een ervaring met seksueel geweld.

Bel 030 - 608 60 84 en kies optie 1 tussen 9.30-12.00 uur  voor telefonisch advies. De doktersassistente bepaalt of u in aanmerking komt voor een afspraak.

Een afspraak voor een soa-test of PrEP bij GGDrU en coronaklachten? 

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten en/of koorts dan verzoeken wij u dringend om uw afspraak af te zeggen en opnieuw een afspraak te maken nadat u 24 uur klachtenvrij bent.

Wilt u een vraag stellen over HIV, PEP, PrEP of heeft u andere soa-gerelateerde vragen?

U kunt contact opnemen met de verpleegkundige op telefoonnummer 030-6086084 via optie 2 van 9.00-12.00 uur en 13.00 -16.00 uur. 

Bent u professional?

Voor intercollegiaal overleg kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-6086084 via optie 3 van 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur