Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Interview: Stage lopen bij het GGD vaccinatieteam, Faye vertelt

 

Faye Brands is 18 jaar en loopt stage bij de GGD midden-Nederland binnen het vaccinatieteam. “Via mijn opleiding ben ik hier eigenlijk terecht gekomen. Ik was een beetje laks met het regelen van een stage en toen kwam mijn opleiding met dit voorstel”, vertelt Faye enthousiast. “Dit bleek een heel goed plan te zijn uiteindelijk.” De aankomende tijd zal Faye ons nog wel even versterken. Naast haar werk in de vaccinatiestraat, gaat ze over een aantal weken ook in de teststraat aan de slag. Wij maken vandaag kennis met Faye.

Ze moet nog even bijkomen van Koningsdag, maar heeft gisteren alvast haar eerste terrasje van het jaar gepakt met een aantal vrienden. “Normaal gesproken zit ik in deze tijd veel op het terras en houd ik enorm van shoppen en chillen met vrienden. Helaas zit dat er nu even niet in, maar dat is ook weer niet zo erg.” Faye doet de opleiding tot doktersassistente en is nog altijd erg blij met haar keuze. Op dit moment zit ze in haar tweedejaar. “Ik wist gewoon altijd al dat ik iets in de zorg wilde doen. Ik vind het fijn om mensen te verzorgen.” Naast haar opleiding werkt ze ook nog in de thuiszorg, ze maakt namelijk schoon bij ouderen. Faye is wat dat betreft een erg zorgzaam type.

 

De stage bij de GGD houdt in dat Faye als allround medewerker aan de slag gaat. Ze kan ingezet worden op verschillende functies en leert zo reilen en zeilen binnen het GGD vaccinatieteam. Faye is niet de enige mbo-student die ons versterkt, op de locatie in Houten lopen nog zo’n vijftien andere studenten stage. In principe worden de mbo-studenten gezien als volwaardige medewerkers. De dagen bij de GGD in het vaccinatieteam verschillen heel erg per dag. De ene dag is Faye ingeroosterd als prikker en de andere dag als host. “Ik vind prikken toch wel het leukst. Soms komen mensen alleen voor het prikje, maar er zijn zat mensen die echt nog even een gesprekje willen voeren. En dat vind ik ook wel heel gezellig en belangrijk.”

 

Op dit moment loopt Faye drie dagen stage per week. In maart is ze begonnen en ze zal de komende tijd ook nog gaan meehelpen in de teststraat. “Ik hoop wel echt dat ik hier terug mag komen, ik vind het namelijk wel heel leuk hier.” Wat haar werkzaamheden binnen de teststraat precies gaan worden weet ze nog niet. Naast de werkzaamheden die Faye moet uitvoeren, vindt ze ook de sfeer wel heel belangrijk. “Het is gezellig, er zijn ook best een aantal mbo-studenten net als ik, dus dat is ook leuk. Een aantal kende ik al wel van studie, maar de meesten heb ik hier leren kennen”. Zeker in corona tijd is de behoefte aan nieuwe contacten ook wel groter.

 

Wat Faye uiteindelijk wil worden, weet ze nog niet precies. Wel weet ze zeker dat ze hierna nog wil doorleren. “Het liefst iets met fillers en botox, dus plastische chirurgie lijkt mij wel wat.” Dan komen de werkzaamheden als prikker en optrekker bij de GGD natuurlijk wel goed van pas. Wij zijn in ieder geval erg blij dat onze mbo-studenten ons zo goed ondersteunen. Zo is het voor Faye een goede leerschool en voor ons een hele fijne ondersteuning.