Ga naar de inhoud
Zoeken

Inhaalcampagne RVP-vaccinaties voor jongeren van 16 en 17 jaar

Bescherm jezelf tegen infectieziekten! In de week van 9 tot en met 13 december 2019 ontvangen een aantal jongeren van 16 en 17 jaar een brief van het RIVM, omdat zij nog niet zijn gestart met de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

Een vaccinatie halen, daar moet natuurlijk een goede reden voor zijn. Die is er! Vaccinaties beschermen tegen infectieziekten, zoals mazelen en polio. Dit zijn gevaarlijke en besmettelijke ziekten. Deze ziekten verspreiden zich makkelijk, bijvoorbeeld via hoesten en niezen. Sommige mensen worden er zó ziek van dat zij de rest van hun leven klachten houden. Met vaccineren bescherm je jezelf tegen infectieziekten maar ook anderen, omdat je anderen niet meer kan besmetten.

Gratis tot je 18e verjaardag

Het RIVM biedt de mogelijkheid deze vaccinaties alsnog gratis te halen (het RVP is gratis tot je 18e verjaardag).
De vaccinaties zijn vrijwillig. Je beslist zelf of je wel of niet een vaccinatie haalt. Vanaf je 16e verjaardag mag je zélf beslissen om je te laten vaccineren.

Afspraak maken of vragen?

Wil je een afspraak voor de vaccinaties of wil je er een gesprek over met een jeugdarts? Dat kan. Bel of mail naar GGD regio Utrecht, telefoonnummer 033 460 00 46 (elke werkdag van 08.00 uur tot 17.00 uur), e-mail jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl  Wil je in je mail jouw 06-nummer noteren zodat wij jou kunnen terugbellen?

Meer informatie

Informatie over de vaccinaties is te vinden op onze website en via  www.rijksvaccinatieprogramma.nl