Ga naar de inhoud

Informatiebijeenkomst over bedplassen op 22 november 2018

GGD regio Utrecht organiseert op 22 november 2018 de informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg met kinderen van 5 jaar en ouder. Ouders kunnen rekenen op praktische informatie en advies om het ’s nachts zindelijk worden van hun kind te helpen bevorderen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 22 november 2018 in Amersfoort. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

De informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’ bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte geeft de jeugdverpleegkundige inzicht in de mogelijke oorzaken van bedplassen en de factoren die droog slapen belemmeren en bevorderen. In het tweede gedeelte komen de verschillende methoden om droog te leren slapen aan bod. 
 
Enkele voorbeelden zijn: de wakker maken methode, de kalendermethode en de beloningsmethode. En voor oudere kinderen het gebruik en de toepasbaarheid van de plaswekker. Met behulp van deze informatie zijn veel ouders in staat om voor hun kind de meest geschikte aanpak te bepalen en het ’s nachts zindelijk worden positief te beïnvloeden.

Datum en locatie

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 22 november 2018, van 20.00 tot 22.00 uur bij GGD regio Utrecht, Utrechtseweg 3 in Amersfoort. 
 

Meer informatie en aanmelding

Deelname aan de informatiebijeenkomst is alleen mogelijk op basis van aanmelding en bevestiging. Aanmelden of meer informatie aanvragen kan via GGD regio Utrecht, afdeling Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar: tel. 033- 460 00 46 of e-mail jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl.