Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

GGD Regio Utrecht start pilot ‘s avonds vaccineren in Jaarbeurs

 

GGD Regio Utrecht (GGDrU) start 21 april aanstaande met ‘s avonds vaccineren in de Jaarbeurs Utrecht. Het betreft een tijdelijke pilot, om te onderzoeken hoe groot de bereidheid is onder inwoners, om zich op latere tijdstippen te laten vaccineren. Utrecht is de eerste regio die dit op deze manier aanbiedt.

Momenteel prikt GGDrU van 8:00 tot 20:00 uur, maar met deze pilot wordt de mogelijkheid tot vaccineren verlengd tot 23.45 uur. Met de gegevens uit de pilot bekijkt GGDrU of zij deze ruime openstelling tijdens de massavaccinatie ook gaat inzetten. Jaap Donker, directeur Publieke Gezondheid GGdrU: “Wij willen als GGDrU zo laagdrempelig mogelijk zijn ten aanzien van openingstijden en locaties. Deze pilot en mogelijke avondopenstelling dragen hieraan bij.”

Mensen die nu in aanmerking komen voor vaccinatie, volgens de vaccinatiestrategie van het ministerie van VWS, kunnen op drie manieren een afspraak maken: bellen naar het lokale nummer van GGDrU: 030 – 630 54 00, online via http://www.coronavaccinatie.nl of bellen met het nummer dat in de uitnodiging staat.

De verruimde openingstijden gelden ook tijdens de avondklok. Aangezien het om een medische ingreep gaat, zijn mensen met een afspraak vrijgesteld van de avondklok. Zij moeten nog wel een ingevulde Eigen verklaring avondklok formulier meenemen en krijgen na het vaccineren een vaccinatiebevestiging mee.  

Lees meer over vaccineren via https://ggdru.nl/corona/coronavaccinatie