Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Geen zorgen over je vaccinatiegegevens in mijnRIVM

 

Als je gevaccineerd bent, dan heb je de keuze om je vaccinatiegegevens te delen met het RIVM. Personen die dat niet hebben gedaan bedenken zich vaak, omdat zij denken hierdoor geen coronapaspoort te kunnen krijgen als zij in de zomer op vakantie willen.

Anderen zien hun vaccinatiegegevens nog niet terug in mijnRIVM. De gegevens zijn dan nog niet zichtbaar in de RIVM database. Begrijpelijk dat mensen zich dan zorgen maken of alles goed is doorgekomen en of zij straks op vakantie kunnen.

Coronapaspoort

Rijksoverheid is op dit moment bezig met het ontwikkelen van het coronapaspoort. Dit is het Europese reispaspoort dat straks door alle Europese lidstaten gebruikt gaat worden om reizen binnen Europa mogelijk te maken. Het geeft informatie over de status van je vaccinatie.

Met een gerust hart op vakantie

Bij het uitrollen van het coronapaspoort wordt gebruik gemaakt van de gegevens die geregistreerd zijn bij het RIVM, maar ook bij de GGD. Als je je gegevens niet met het RIVM hebt gedeeld, of je gegevens zijn nog niet zichtbaar, dan hoef je je geen zorgen te maken. Je vaccinatiegegevens zijn bekend bij de GGD en worden straks direct gekoppeld aan je coronapaspoort. Het gaat allemaal vanzelf, dus je kunt straks met een gerust hart op vakantie.