Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

De 100.000ste prik is gezet in regio Utrecht, een bijzondere mijlpaal!

 

‘We hebben vandaag een bijzondere mijlpaal bereikt in Driebergen: de 100.000ste vaccinatie in regio Utrecht en we zijn klaar voor nog veel meer, dat doen we samen!’; aldus directeur GGDrU Jaap Donker deze zaterdagmorgen, ‘We zijn blij en trots dat we met deze waardevolle taak kunnen bijdragen aan het verslaan van de pandemie en het veilig heropenen van de maatschappij!’.

De eerste prikken 

Vlak voor de jaarwisseling werd bekend dat GGD regio Utrecht een van de eerste locaties in Nederland zou zijn om te beginnen met vaccineren. Op 8 januari startte GGDrU haar vaccinatiecampagne in de Expo in Houten en werden de prikken bij de eerste 5 zorghelden uit de regio gezet in het bijzijn van Sharon Dijksma, voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht, de burgemeester van Houten; Gilbert Isabella, Commissaris van de Koning van provincie Utrecht Hans Oosters en een heel veel pers. 

Op 18 januari werd er gestart met de vaccinatie van de groep in de leeftijd van 90 jaar en ouder en nu nog geen drie maanden later vaccineert GGDrU op 5 locaties in 5 gemeenten, 7 dagen in de week de mensen van 75 jaar en ouder.  

Sinds die eerste 5 prikken in Houten is vandaag op onze vaccinatielocatie in Driebergen bij Meneer Olsthoorn door onze Marjolijn de 100.000ste gezet, een heel bijzonder moment!

De Vaccinatiecampagne 

De vaccinatiecampagne begon drie maanden geleden in Houten en sindsdien heeft GGD regio Utrecht in samenwerking met de gemeenten nog 4 locaties geopend in Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en recentelijk Driebergen.     

Binnen het Coronabedrijf telt de vaccinatie operatie nu zo’n 2000 collega’s: prikkers, optrekkers, planners, administrateurs en coördinatoren. In samenwerking met Unique wordt dit een steeds grotere groep. Daarnaast werken we op de locaties samen met een arsenaal aan parkeerwachten, hosts en beveiligers. Ook het Rode Kruis die zorgt dat iedereen die net geprikt is veilig de wachtruimten verlaat en weer naar huis gaat.  

Bijzonder  

Iedere dag kunnen we op dit moment zo’n 12.000 tot 15.000 vaccinaties doen en nu hebben we er 100.000 gedaan. Dat is een veelvoud aan verhalen vanuit onze medewerkers en partners. Vanuit de mensen die worden gevaccineerd; onze zorghelden en onze ouderen en hen die ze begeleiden. Achter iedere prik zit een verhaal. 

Ook denken we aan de ‘sneeuw en storm’ die we allemaal getrotseerd hebben, het KNMI kondigde een paar keer ‘code rood’ en ‘code oranje’ af, Koning Willem Alexander vereerde ons met een bezoek aan vaccinatielocatie Houten en het Coronabedrijf, de inzet van steeds weer nieuwe vaccins in Nederland en de ‘vaccinatiepauze’ van AstraZeneca en ook het uitblijven van voldoende beschikbare vaccins, en de samenwerking met de MBO’s in de regio met de inzet van stageplekken op de locaties.  

De toekomst 

Als organisatie is GGDrU in het bijzonder trots op alle collega’s; we bestrijden het coronavirus naast onze reguliere activiteiten, dat doen we samen met heel veel (nieuwe) collega’s, op steeds meer locaties staan we klaar voor nog veel meer vaccinaties. 

In april openen de deuren van de vaccinatielocaties in Woerden en Breukelen. Op dit moment is GGDrU bezig met meerdere vaccinatielocaties en opschalen in het aantal mensen. 

Zo is GGD regio Utrecht helemaal gereed met mensen en locaties om volop te blijven inzetten op het verslaan van de pandemie en het heropenen van de maatschappij!