Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Coach Gezonde Kinderopvang? Vraag nu bijdrage aan en ga moestuinieren!

 

Plantjes water geven en zien groeien, groenten uit je eigen moestuin proeven en samen een lekkere boterhamspread maken. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding?

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 17 maart 2021 een stimuleringsbijdrage van maximaal €500 aanvragen. Deze bijdrage wordt mogelijk gemaakt door het Rijksprogramma Jong Leren Eten en kun je als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin of hulp van een moestuincoach. Perfect nu het bijna lente is! Coach Nanda Koeman heeft de bijdrage vorig jaar aangevraagd voor het moestuinieren: ‘’De komende weken zullen de kinderen dagelijks gaan kijken hoe het met de zaadjes in de aarde gaat!’’

Benieuwd wat jij allemaal kunt doen? 

Ga naar www.eengezondestart.nl/subsidie en vraag de bijdrage aan! Zorg dat je er snel bij bent.

Geen coach?

Wil je in aanmerking komen voor stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In het najaar van 2021 worden weer train-de-trainers Een Gezonde Start gegeven. In de tweedaagse train-de-trainer Een Gezonde Start leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. 
Kijk voor meer informatie op www.gezondekinderopvang.nl.