Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Booster en vaccinatieupdate 13 januari

 

De piek van de boostercampagne is geweest. Daardoor veranderen er vanzelfsprekend dingen. Zo is op onze priklocaties vrije inloop weer mogelijk en wijzigen vanaf aanstaande maandag de openingstijden. En opent in Amersfoort een nieuw vaccinatiepaviljoen en gaat de Rijtuigenloods dicht.

Vrije inloop is weer terug

De piek van de boostercampagne is geweest. Daardoor is er weer ruimte om zonder afspraak te prikken. Dat betekent dat u vanaf vandaag op bijna alle locaties vrij kunt inlopen voor de 2e en de boosterprik. De 1e prik was altijd al op vrije inloop. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om eerst een afspraak te maken als u dat prettiger vindt.

Vrije inloop geldt niet voor de locatie Rijtuigenloods in Amersfoort. Deze locatie is vanaf maandag 17 januari dicht. Op die datum opent de nieuwe locatie Paviljoen Amersfoort.  

Alle informatie over de vrije inloop leest u in het nieuwsbericht op onze website: Vrije inloop coronavaccinatie.

Nieuwe vaccinatielocatie in Amersfoort

Maandag aanstaande opent het nieuwe test- en vaccinatiepaviljoen aan de Hoefseweg 9 in Amersfoort. Vaccineren is op vrije inloop, elke dag van 09.00 – 17.00 uur. Alleen op 17 januari opent de locatie om 10.30 uur de deuren. Met de opening van dit paviljoen sluit de vaccinatielocatie in de Rijtuigenloods, zondag 16 januari is de laatste dag. Locatie Amersfoort Meander blijft gewoon open. Meer informatie leest u in dit nieuwsbericht: Nieuw test- en vaccinatiepaviljoen in Amersfoort.

Wijziging openingstijden vaccinatielocaties vanaf maandag 17 januari

Alle vaccinatielocaties zijn vanaf maandag 17 januari open van 09.00 tot 17.00 uur. Behalve de Jaarbeurs, daar kunt u terecht van 8.00 – 22.00 uur. Een overzicht van onze locaties vindt u op onze website.

Prikangst

Vanaf maandag 17 januari gaan we weer starten met extra begeleiding voor mensen met prikangst. Heeft u last van prikangst? Dan kunt u een speciale afspraak maken. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts u begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Ook mag u een begeleider mee naar binnen nemen. 

Waar is de extra begeleiding mogelijk?

- Op de locatie in Nieuwegein op maandag, woensdag en zaterdag.

- Op de locatie in Veenendaal op de zaterdag.

De extra begeleiding is voor iedereen vanaf 12 jaar. Een afspraak maken is verplicht en inplannen kan via: 030-630 54 00. 

Wilt u weten hoe de begeleiding gaat en wat u te wachten staat? Bekijk dan dit filmpje: Prikangstbegeleiding in Nieuwegein.

Start vaccineren kinderen 5 t/m 11 jaar

Vanaf 17 januari ontvangt de eerste groep ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 5 t/m 11 jaar een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hierin staat informatie die nodig is om voor hun kind een afspraak te maken. Het inplannen van de afspraak is alleen mogelijk door te bellen. Het telefoonnummer staat in de brief.

De kinderen kunnen terecht op een aantal locaties die beschikken over een kindvriendelijke aankleding, namelijk Amersfoort Paviljoen, Nieuwegein, Utrecht Jaarbeurs Hal 1, Veenendaal en Woerden. Na de vaccinatie ontvangen zij een prikdiploma en een klein cadeautje. Op deze locaties werkt speciaal opgeleid personeel met veel ervaring in de omgang met kinderen.

Heeft uw kind prikangst? Onze medewerkers weten hoe zij hiermee om moeten gaan. Er zijn ook dingen die u als ouder kunt doen. Lees deze tips voor als uw kind prikangst heeft.

Meer informatie over coronavaccinaties voor kinderen leest u op de website van het RIVM.

Thuisvaccinaties

Het vaccineren van de niet-mobiele inwoners is bijna afgerond. Deze week bellen we de laatste mensen die in de eerste ronden zijn aangemeld door hun huisarts. Een groot gedeelte van deze doelgroep heeft inmiddels hun prik gehad.Van de GGD, maar ook dankzij de hulp van talloze huisartsen. Zij hebben meer dan 1500 vaccinaties  afgehaald bij de vaccinatielocaties ten behoeve van ondersteuning bij het vaccineren van deze doelgroep.

Twijfeltelefoon

Heeft u vragen of twijfelt u over het coronavaccin? Dan is er de twijfeltelefoon. Hier kunt u naartoe bellen om meer informatie te ontvangen of medisch advies te krijgen over het coronavaccin. De lijn wordt bemand door ervaren medische studenten die getraind en op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken van de coronavaccins. Daarnaast kunnen zij bij complexere vragen terecht bij artsen. De Twijfeltelefoon is een onafhankelijke advieslijn, de keuze voor wel of geen vaccinatie ligt nog steeds bij de beller.

De twijfeltelefoon is iedere werkdag bereikbaar tussen 8.30 - 16.30 uur via: 088-7555 777. Kijk voor meer informatie op: www.twijfeltelefoon.nl

 

  • Met uw DigiD kunt u online een vaccinatie- of een testafspraak maken en ook uw testuitslag raadplegen. Onafhankelijk van onze openingstijden of mogelijk minder goede bereikbaarheid, kunt u online 24/7 terecht. 
  • Voor een vaccinatieafspraak planjeprik.nl
  • Voor een testafspraak via coronatest.nl
  • Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen als u naar een testlocatie of vaccinatielocatie gaat. Het houden van 1,5 meter afstand is verplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar.
  • Kleed u goed aan wanneer u naar de test- of vaccinatielocatie komt, het kan zijn dat u buiten al even moet wachten voordat u aan de beurt bent.
  • Kijk voor het actuele overzicht van de openingstijden voor de testlocaties op www.ggdru.nl/testbeleid en voor de vaccinatielocaties op www.ggdru.nl/coronavaccinatie en volg ons op social media #ggdru.
  • Wilt u GGDrU bellen en heeft u een vraag die kan wachten? Bel ons dan op in het weekend, dan is het rustig. Zo kunnen we iedereen sneller helpen. Wij zijn iedere dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00u.
  • Ons webcare team is dagelijks bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur #ggdru

GGDrU vindt u online op TwitterFacebookInstagramLinkedIn en YouTube #ggdru