Ga naar de inhoud
Zoeken

Bekladding testlocatie Bunschoten

 

Afgelopen nacht hebben onbekenden bij de GGD testlocatie bij de Immanuelkerk in Bunschoten bewegwijzeringsborden en de GGD tent buiten de kerk beklad met leuzen.

Op dit moment weten wij niet wie hiervoor verantwoordelijk is. We zijn in gesprek met de politie voor aangifte. Deze bekladding heeft geen gevolgen gehad voor de ingeplande tests, deze hebben gewoon doorgang kunnen vinden zonder dat er wachttijden ontstonden.

De schade omvat, voor zover wij nu kunnen bepalen, een aantal bewegwijzeringsborden en een aantal tentdoeken. De doeken worden vanmorgen nog vervangen door nieuwe doeken. Ook de bewegwijzeringsborden zullen moeten worden vervangen. Aan de Immanuelkerk zijn geen vernielingen aangebracht.

De GGD is geschokt door dit vandalisme. Dit soort acties hebben hun weerslag op onze medewerkers. We werken hard om de pandemie te bestrijden en het project grootschalig testen in samenwerking met de gemeente Bunschoten is een belangrijk middel dat we inzetten in de strijd tegen het virus.

We roepen de inwoners van de gemeente dan ook op om massaal door te gaan met testen, zoals dat in de eerste twee weken van deze pilot ook het geval was. Met elke test die we uitvoeren leren we meer van het virus en zetten we een stap in de richting van een samenleving zonder corona.