Ga naar de inhoud

19-25 november: Week tegen Kindermishandeling – Ik maak het verschil

In Nederland groeien ruim 119.00 kinderen onveilig op. Samen zijn we verantwoordelijk om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Tijdens de Week van de Kindermishandeling vragen we hier aandacht voor. Misschien vang je signalen op die kunnen wijzen op kindermishandeling. Bijvoorbeeld stil en teruggetrokken gedrag, of juist heel druk gedrag.

Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken. In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Wat kunt u doen? Het lijkt lastig om kindermishandeling te stoppen. Maar iedereen kan het verschil maken door een eerste stap te zetten. Een vriend met een luisterend oor, een alerte buurman, een huisarts die doorvraagt, een leerkracht die begrijpt wat het betekent of een hulpverlener die een collega coacht. Twijfel niet en ben er voor een kind dat wordt mishandeld. Maakt u het verschil?

Vermoedens van kindermishandeling? Neem dan contact op met Veilig Thuis via telefoonnummer 0800 – 2000 of via veiligthuis@samen-veilig.nl.

Meer informatie vindt u ook op: www.samen-veilig.nl