Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

12 jaar? Maak nu online je vaccinatieafspraak!

 

Jongeren die 12 jaar zijn kunnen vanaf vandaag online een afspraak maken voor vaccinatie. Inplannen kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

12- jarigen kunnen vanaf vandaag online een afspraak maken voor vaccinatie met BioNTech/Pfizer. Inplannen kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Jongeren die voor 30 juni 2009 geboren zijn ontvangt binnenkort van het RIVM een uitnodiging voor een vaccinatie. Het is niet nodig om op deze brief te wachten. Jongeren uit dit geboortejaar, die zich willen laten vaccineren, kunnen nu al online een afspraak maken. De website daarvoor is www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Online inplannen kan alleen met een DigiD-inlogcode.

Bellen voor een afspraak kan ook. Het telefoonnummer daarvoor is 0800-7070. Tijdens het maken van de afspraak, controleert een medewerker van het callcenter het BSN-nummer en of het geboortejaar klopt.

Welk vaccin?
De 12 jarigen krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer. Het Europese Geneesmiddelenbureau EMA heeft eerder al besloten dat BioNTech/Pfizer veilig is vanaf 12 jaar. Er gelden zeer strenge regels voor vaccins. Alleen als ze voldoende veilig zijn en de effectiviteit hoog, mogen ze worden gebruikt. Het geneesmiddelencomité van het EMA geeft op basis van alle beschikbare studies aan dat de voordelen van dit vaccin voor jongeren opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen.

Jongere leeftijdsgroepen 
Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je nog geen 12 jaar bent. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag controleert GGD GHOR Nederland ingeplande afspraken op geboortejaar. Wie ongeldig een afspraak maakt, krijgt vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Eerder dan 2009 geboren?
Mensen die zijn geboren vóór 2009 en nog geen vaccinatie hebben ingepland, maar dit wel willen, vragen we dringend om dit alsnog te doen. Het liefst online. Dat gaat snel, makkelijk en kan 24 uur per dag.

Vaccinatiestrategie
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Dat doen zij op basis van adviezen van de Gezondheidsraad en de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Meer informatie over vaccineren voor jongeren en hun ouders is te vinden op www.coronavaccinatie.nl/jongeren

Bron: GGD GHOR Nederland