Ga naar de inhoud

11 - 15 maart: Week voor de Gezonde Jeugd

In de week voor de Gezonde Jeugd van 11-15 maart kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en die tevens uitnodigt om te spelen en bewegen wanneer ze dit willen. ‘Het is belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving, die uitnodigt tot spelen en bewegen. Voldoende plekken om buiten te spelen in de buurt zijn daarbij van groot belang.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander gaf 8 maart in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. Op initiatief van JOGG vinden tijdens de week in heel het land activiteiten plaats die een gezonde leefstijl stimuleren. De Koning opende de week samen met kinderen. Zij gaven symbolisch het estafettestokje door aan alle kinderen in Nederland. 

Gemeenten, maatschappelijke organisaties, het Nederlandse bedrijfsleven en vele lokale professionals zetten deze week een extra stap vooruit! Waarbij de focus ligt op Bewegen.

De week is begonnen!

Bekijk wat er door heel Nederland wordt ondernomen om een gezonde jeugd te promoten. Last minute meedoen? Dat kan nog steeds. Kijk hiervoor op de website www.weekvoordegezondejeugd.nl

Bewegen en spelen is gezond. Voor je lijf én je brein. Toch bewegen jongeren niet genoeg. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd zet Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) samen met gemeenten, bedrijven, scholen en ouders een stap vooruit naar een gezonde omgeving voor de jeugd. Zodat ze fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust zijn voor de toekomst. En wie wil dat nou niet? Inspiratie nodig? Op de website staan ook beweegtips!

Bewegen in de regio Utrecht

‘Het is belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving, die uitnodigt tot spelen en bewegen. Voldoende plekken om buiten te spelen in de buurt zijn daarbij van groot belang. Gelukkig geeft 93% van de kinderen uit groep 7 in de regio Utrecht aan dat er genoeg fijne buitenspeelplekken zijn in de buurt. Ook sporten bij een sportclub is een belangrijke vorm van beweging voor kinderen. Ruim 8 op de 10 kinderen in groep 7 is lid van een sportclub. Meer informatie over de vrijetijdsbesteding van kinderen en verschillen hierin tussen gemeenten vindt u in onze rapportage en op de GGDAtlas.