Ga naar de inhoud

Nieuwsoverzicht

17 oktober: Masterclass Sexucation

18 september 2019

Relaties en seksualiteit spelen een rol op iedere school. Dagelijks vinden er situaties plaats: een nieuwe verkering ontstaat, er wordt online geëxperimenteerd of je krijgt een persoonlijke vraag van een leerling. Situaties die vaak ook direct de sfeer in de klas en op school beïnvloeden. Hoe ga je hiermee om? Hoe geef je vandaag de dag seksuele voorlichting met aandacht voor wensen en grenzen,...

lees verder

4 oktober: Mama en Papa café MOOIJ IJsselstein

18 september 2019

Het Mama en Papa café MOOIJ is de ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen. De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert het Mama en Papacafé in IJsselstein samen met GGD regio Utrecht. Thema is dit keer "Positief omgaan met grenzen stellen". Speciale gast is Meike Nieuwland van de Praktijk voor Kind en Ouder.

lees verder

7-11 oktober Week van de Opvoeding in IJsselstein

18 september 2019

Het opvoeden van kinderen is belangrijk en leuk maar soms best lastig. Daarom organiseert Jeugdpreventie IJsselstein ook dit jaar weer de Week van de Opvoeding voor ouders in IJsselstein.

lees verder

Informatiebijeenkomst over bedplassen op 2 oktober 2019

11 september 2019

GGD regio Utrecht organiseert op 2 oktober 2019 de informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg met kinderen van 5 jaar en ouder. Ouders kunnen rekenen op praktische informatie en advies om het ’s nachts zindelijk worden van hun kind te helpen bevorderen. De bijeenkomst...

lees verder

Vanaf 6 september kun je je inschrijven voor Stoptober

5 september 2019

Stoptober helpt iedereen die wil stoppen met roken om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want als je 28 dagen niet rookt, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. 6 september start het inschrijven.

lees verder

PrEP bij de GGD. Wachtlijst is geopend!

3 september 2019

Vanaf 2 september 2019 is het mogelijk om je aan te melden voor PrEP-zorg via GGD regio Utrecht. Je komt op een wachtlijst te staan. Een plek op de wachtlijst is geen garantie voor het ontvangen van PrEP-zorg (zie het bericht hieronder). Om op de wachtlijst geplaatst te worden: neem contact op met de afdeling Seksuele Gezondheid: 030 – 608 6084 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen...

lees verder

Subsidieregeling watertappunten

2 september 2019

Water drinken is goedkoop, lekker én gezond. Om het drinken van kraanwater op meer op scholen te stimuleren is er nu de Subsidieregeling watertappunten. Honderden basisscholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op het schoolplein. Tussen 9 september en 14 oktober 2019 kunnen basisscholen hun belangstelling voor de subsidie kenbaar maken.

lees verder

Vraag de Subsidie Jong Leren Eten aan!

30 augustus 2019

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten. Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Met deze tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten (JLE) scholen en...

lees verder

Inschrijving EU-Schoolfruit van start: 2 t/m 13 september!

30 augustus 2019

Van 2 t/m 13 september kunnen scholen (so, primair onderwijs, vso) zich inschrijven voor EU Europese unie -Schoolfruit en groenteprogramma 2019-2020. Dit voorlichtings- en stimuleringsprogramma over gezonde voeding leert kinderen spelenderwijs gezonder te eten.

lees verder

Anticonceptiecamper moet gebruik voorbehoedsmiddelen onder studenten opkrikken

15 augustus 2019

Zowel hbo-/wo-studenten als mbo-studenten vormen een risicogroep voor onbedoelde zwangerschap, blijkt uit een nadere analyse van het onderzoek Seks onder je 25e 2017 van Rutgers en Soa Aids Nederland. Op woensdag 14 augustus begint de Anticonceptiecamper aan een tour langs 12 steden om tijdens de introductiedagen voor wo-, hbo- en mbo-studenten voorlichting te geven over veilig vrijen.

lees verder