Ga naar de inhoud
Zoeken

Nieuwsoverzicht

Nieuw coronavirus in China

23 januari 2020

In de stad Wuhan in China is een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten hebben een longontsteking. De Chinese autoriteiten onderzoeken op dit moment het coronavirus en de bron van de besmettingen. De Chinese gezondheidsautoriteiten geven aan dat er inmiddels honderden patiënten zijn in China. Ook zijn er enkele mensen overleden als gevolg van het virus. De meeste patiënten komen...

lees verder

Nieuw lespakket armoede

23 januari 2020

In iedere klas zitten gemiddeld 2 á 3 kinderen die opgroeien in armoede. Tijd om ermee aan de slag te gaan. Het lespakket is gratis en voor alle leerlingen in groep 7 en 8 relevant en interessant.

lees verder

5 procent jongeren is online lastiggevallen

16 januari 2020

Ruim 5 procent van de 12- tot 25-jarigen is in 2018 wel eens online gepest, gestalkt of bedreigd. Dat zijn ruim 140 duizend jongeren. Meisjes en homo- en biseksuele jongeren zijn vaker dan gemiddeld slachtoffer. Dat blijkt uit het onderzoek Digitale Veiligheid & Criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

lees verder

Deelnemers IkPas starten het nieuwe jaar zonder alcohol

18 december 2019

IkPas is een jaarlijks terugkerende campagne om tijdelijk geen alcohol te drinken. Het is de Nederlandse versie van Dry January. Mede dankzij de positieve aanpak, het laagdrempelige karakter en de steun van deelnemers onderling, hebben vorig jaar ruim 3.400 mensen in de regio Utrecht meegedaan aan IkPas. Belangstellenden kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden op de website www.ikpas.nl.

lees verder

Campagne IkPas gaat op 1 januari 2020 weer van start

13 december 2019

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Vorig jaar deden 3400 mensen in de regio Utrecht mee. Doe je ook mee? Schrijf je dan in op www.ikpas.nl

lees verder

Veel buitenterreinen kinderdagverblijven geheel rookvrij

12 december 2019

Veruit de meeste kinderdagverblijven (86%) hebben een geheel rookvrij buitenterrein, blijkt uit een nieuwe verkenning van het Trimbos-instituut. De 14% die in 2018/2019 nog niet volledig rookvrij was, moet dat volgend jaar ook zijn, conform één van de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord.

lees verder

Openbaarmaking rapportages schietincident Utrecht 18 maart 2019

10 december 2019

Op 18 maart 2019 werd Nederland opgeschrikt door het schietincident in de tram op het 24-Oktoberplein in Utrecht. Al vrij snel daarna besloten de burgemeester en de crisispartners dat zij van dit incident wilden leren. Dit incident was geen gewoon incident, ook niet voor de hulpverleners/professionals.

lees verder

Hajo en Loes van GGD regio Utrecht te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

10 december 2019

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen.

lees verder

Inhaalcampagne RVP-vaccinaties voor jongeren van 16 en 17 jaar

9 december 2019

Bescherm jezelf tegen infectieziekten! In de week van 9 tot en met 13 december 2019 ontvangen een aantal jongeren van 16 en 17 jaar een brief van het RIVM, omdat zij nog niet zijn gestart met de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

lees verder

Onderzoek over gezondheid en leefstijl kinderen, dementie en mantelzorg

6 december 2019

Team Onderzoek van GGDrU brengt u graag op de hoogte van drie nieuwe publicaties over gezondheid en leefstijl kinderen, dementie en mantelzorg.

lees verder