Ga naar de inhoud
Zoeken

Nieuwsoverzicht

Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

30 maart 2020

Er is een speciaal crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis, om hen snel te helpen met spullen die nú noodzakelijk zijn. Zo kunnen deze kinderen in deze ingrijpende periode leren of even ontspannen, zodat de stress wat afneemt.

lees verder

UMC Utrecht introduceert OLVG Corona check in provincie Utrecht

26 maart 2020

Sinds donderdag 26 maart kunnen inwoners van de provincie Utrecht digitaal een diagnose krijgen over eventuele besmetting met het coronavirus. Het UMC Utrecht introduceert de OLVG corona check app in de provincie Utrecht. Hiermee kunnen inwoners van de provincie hun gezondheid volgen en krijgen zij snel advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus (COVID-19). In deze app vullen...

lees verder

Minder soa-spreekuren, wel spoed en klachten

20 maart 2020

De GGD speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van het corona-virus. Medewerkers van Seksuele Gezondheid ondersteunen op dit moment het team Infectieziektebestrijding. Daarom zijn er minder soa-spreekuren en is deze afdeling minder goed telefonisch bereikbaar.

lees verder

Onderzoek werkzaamheid TBC vaccin tegen het coronavirus

19 maart 2020

De academische ziekenhuizen in Nijmegen en Utrecht hebben bekend gemaakt een onderzoek te starten naar de mogelijke werkzaamheid van het vaccin tegen tuberculose (BCG-vaccinatie) om zorgmedewerkers beter te beschermen tegen het coronavirus. Het doel van het voorgenomen onderzoek is om hier meer duidelijkheid over te krijgen.

lees verder

Tijdelijk geen reizigersspreekuren door drukte rondom het coronavirus

17 maart 2020

Per donderdag 19 maart zal het reizigersspreekuur van GGDrU tijdelijk niet meer doorgaan. Op dit moment is het ook niet mogelijk om een nieuwe afspraak te maken voor een reisadvies en reisvaccinaties.

lees verder

Aangepaste werkwijze van de jeugdgezondheidszorg

17 maart 2020

De GGD is erg druk met alle vragen rondom het coronavirus. Dit vraagt extra inzet van alle artsen en verpleegkundigen die werken voor de GGD, dus ook van de afdeling Jeugdgezondheidszorg. Lees hieronder de aangepaste werkwijze.

lees verder

Gratis kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen Die minimaal 22 weken zwanger zijn

9 maart 2020

Sinds 16 december 2019 kunnen zwangere vrouwen die in de provincie Utrecht (exclusief gemeente Utrecht) wonen, na het maken van een afspraak een gratis prik halen tegen kinkhoest bij GGD regio Utrecht (GGDrU). De prik is sinds die datum opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). In de eerste tweeënhalve maand hebben 1.622 vrouwen een gratis prik gehaald bij GGDrU.

lees verder

Campagne Koolmonoxide

19 februari 2020

De Brandweer en Brandwonden Stichting zijn weer hun jaarlijkse nationale campagne over het gevaar van koolmonoxide gestart. U kunt er thuis eenvoudig voor zorgen dat u geen gevaar loopt, maar dan moet u wel weten hoe.

lees verder

Website GGDleefomgeving.nl is vernieuwd

19 februari 2020

Begin februari is de vernieuwde website www.ggdleefomgeving.nl gelanceerd. Deze website biedt overzichtelijke en betrouwbare informatie over allerlei onderwerpen rondom leefomgeving en gezondheid.

lees verder

Loden leidingen gemeente Utrecht

7 februari 2020

De gemeente Utrecht test op dit moment of er lood zit in het kraanwater van alle Utrechtse basisscholen en kinderdagverblijven die verblijven in gemeentepanden die voor 1960 zijn gebouwd.

lees verder