Ga naar de inhoud

Nieuwsoverzicht

Start werving respondenten gezondheidsonderzoek schietincident

10 juli 2019

Het schietincident op 18 maart op het 24 Oktoberplein in Utrecht is voor veel mensen een schokkende ervaring geweest. De gemeente Utrecht voelt zich betrokken bij iedereen die het schietincident van nabij heeft meegemaakt en wil graag weten hoe het met hen gaat en of zij voldoende hulp hebben gekregen. Daarom heeft de gemeente aan GGD regio Utrecht opdracht gegeven dit te onderzoeken. Rond 18...

lees verder

Howiblo krijgt vignet Gezonde School

4 juli 2019

Vrijdag 5 juli ontvangt basisschool De Howiblo in Montfoort het vignet Gezonde School. Wethouder Rensen is namens de gemeente Montfoort bij de feestelijke onthulling aanwezig. Een en ander werd mede mogelijk gemaakt door inzet van middelen vanuit de gemeente en GGD regio Utrecht.

lees verder

8 oktober: Conferentie "Geweld in gezinnen, het komt (te vaak) voor".

4 juli 2019

Ook dit jaar is er weer een conferentie met als centraal thema ‘traumaverwerking en herstel’. Want met het stoppen van geweld is de impact daarvan niet verdwenen voor betrokkenen, terwijl professionals dan (vaak) de betrokkenen loslaten. In de conferentie wordt ingezoomd op hoe geweld doorwerkt in een mensenleven en wat kunnen professionals betekenen in de fase van traumaverwerking en herstel.

lees verder

Onderzoek: Jongeren via vlogs stimuleren tot een gezonde leefstijl? Lukt dat?

1 juli 2019

RadarAdvies, het Trimbos-instituut en GGD regio Utrecht (GGDrU) hebben onderzoek gedaan naar de effectiviteit van vloggen bij het stimuleren van gezond gedrag onder jongeren. Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van het ZonMw-programma “Versterking uitvoeringspraktijk JGZ categorie e-health”. Er zijn negen video’s opgenomen met drie influencers. Deze video’s zijn voorgelegd en getoetst bij...

lees verder

Hittetips voor baby's

27 juni 2019

Baby's hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken. Zij kunnen niet zo goed tegen de warmte. Ook bij zonloze dagen kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Wat kunt u voor uw baby doen tijdens de hitte en hoe verzorgt u uw baby? Wij zetten een aantal tips op een rij.

lees verder

Cijfers vaccinatiegraad

27 juni 2019

De nieuwe cijfers over de vaccinatiegraad van verslagjaar 2019 staan in de GGDAtlas. Landelijk lijkt, na een periode van een dalende vaccinatiegraad, de vaccinatiegraad nu gestabiliseerd. Voor de regio Utrecht zien we een soortgelijke trend. Er zijn wel lokale verschillen te zien tussen de gemeenten.

lees verder

De eikenprocessierups is actief. Wat kunt u doen?

26 juni 2019

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. De rupsen vormen grote nesten op de stam en zijtakken van de eikenboom. Na drie keer vervellen krijgen de rupsen brandharen. De brandharen zijn zo klein dat u ze niet kunt zien. Bij contact met brandharen dringen ze gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen. Dan kunnen ze gezondheidsklachten bij mens en dier veroorzaken.

lees verder

Help mee om meisjesbesnijdenis te voorkomen

26 juni 2019

In de zomervakantie lopen sommige meisjes het risico besneden te worden in het land van hun ouders. Meisjesbesnijdenis is een ernstige vorm van kindermishandeling en is daarom strafbaar in Nederland.

lees verder

Vaccinatiecampagne Meningokokken ACWY

19 juni 2019

De tweede ronde van de vaccinatiecampagne tegen meningokokken ACWY is in volle gang. Jongeren geboren in 2003 en 2005 zijn uitgenodigd om van 3 juni tot en met 28 juni 2019 de vaccinatie te halen bij GGD regio Utrecht. In deze periode vindt ook het inhaalmoment plaats voor jongeren die in maart en april de prik tegen meningokokken niet hebben gehaald. Aanleiding voor de campagne is de toename van...

lees verder

Vaccinatiekoffer

19 juni 2019

Mazelen op een kinderdagverblijf in Den Haag, bofbesmettingen in Utrecht, landelijk een dalende vaccinatiegraad; vaccinaties zijn frequent onderwerp van gesprek in de landelijke én lokale media. De Jeugdgezondheidszorg spreekt dagelijks met ouders over vaccineren. Maar ook op andere plekken is het van belang dat betrouwbare informatie over vaccineren wordt gedeeld. Daarom heeft GGD regio Utrecht...

lees verder