Ga naar de inhoud

Nieuwsoverzicht

Ruim 24.000 jongeren halen de vaccinatie tegen meningokokkenziekte bij GGD regio Utrecht

13 mei 2019

Van 25 maart tot met 18 april 2019 vond de vaccinatiecampagne tegen de meningokokkenziekte plaats bij GGD regio Utrecht. Jongeren geboren in 2001, 2002 en tussen 1 januari en 1 mei 2004 konden gratis de vaccinatie tegen Meningokokken ACWY halen. Gemiddeld heeft 80% van de uitgenodigde jongeren de vaccinatie gehaald. Dit zijn bijna 24.500 jongeren in de regio Utrecht. In juni 2019 kunnen jongeren...

lees verder

Amerena ontvangt 'zilveren status gezondere sportkantine'

13 mei 2019

Sven Hoogeboom (horecamanager van Amerena) ontving zaterdag 11 mei uit handen van burgemeester Lucas Bolsius de Zilveren Status gezondere sportkantine. Amerena is hiermee de 1e locatie in Amersfoort die een officiële status Gezondere Sportkantine van het Voedingscentrum ontvangt.

lees verder

22 mei: Informatiebijeenkomst Droog slapen kun je leren

2 mei 2019

GGD regio Utrecht organiseert op 22 mei 2019 de informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg met kinderen van 5 jaar en ouder. Ouders kunnen rekenen op praktische informatie en advies om het ’s nachts zindelijk worden van hun kind te helpen bevorderen. De bijeenkomst...

lees verder

Relatie nabijheid geitenhouderij en verhoogde kans op longontsteking bevestigd.

29 april 2019

Mensen die in de nabijheid van een geitenhouderij wonen, hebben meer kans op longontsteking dan gemiddeld. Het gaat om een straal van twee kilometer rondom geitenhouderijen.

lees verder

GGD regio Utrecht sluit aan bij de website GGDleefomgeving

29 april 2019

In het voorjaar hebben wij ons aangesloten bij de website GGDleefomgeving. De GGD’en in het oosten van het land hebben gezamenlijk een website ontwikkeld waarop zij inhoudelijke informatie over medisch milieukundige thema’s delen met burgers. Dit teneinde een meer uniforme boodschap te verspreiden en de lasten van het onderhoud te delen.

lees verder

Beter beeld van blootstelling omwonenden aan bestrijdingsmiddelen

29 april 2019

In de buurt van bollenvelden zijn resten gevonden van bestrijdingsmiddelen in de buitenlucht rond woningen, in het stof op de deurmat en in het huisstof. Daarnaast zijn resten gevonden in de urine van omwonenden, bij volwassenen en bij kinderen. De gehalten van gemeten middelen in de lucht en urine waren niet hoger dan de risicogrenzen. Wel is meer onderzoek nodig naar het risico van alle...

lees verder

Pilot project “ Mechanische ventilatie met koeling en fijnstof- en roetfiltering” in het Montessori Lyceum Herman Jordan.

29 april 2019

In Zeist wordt door een samenwerking van TNO, LUCAM, VFA Solutions, team Milieu en Gezondheid van de GGD regio Utrecht en de provincie Utrecht een pilot project uitgevoerd bij het Montessori Lyceum Herman Jordan.

lees verder

De hittebestendige leefomgeving

29 april 2019

Nu het voorjaar is aangebroken, kijken we vast vooruit naar de zomer. Gaat die weer zo uitzonderlijk warm worden als vorig jaar: de warmste in drie eeuwen, met temperaturen van 38°C overdag en 20°C ’s nachts? Klimatologen voorspellen dat de kans op dergelijke extreme warmteperioden door klimaatverandering steeds vaker zullen voorkomen.

lees verder

Ouders en de Jeugdgezondheidszorg hebben een gezamenlijk belang: het beste voor het kind!

26 april 2019

Het is European Immunization Week! In het kader van deze week is onze stafarts Jeugdgezondheidszorg Dorothy Lie geïnterviewd over het belang van vaccineren.

lees verder

Mazelen vaccinatie: advies voor reizigers

26 april 2019

In een aantal Europese landen zijn momenteel uitbraken van mazelen. Voor de start van het zomerseizoen volgt hier een update van de situatie en de daaruit volgende adviezen.

lees verder