Ga naar de inhoud
Zoeken

Nieuwsoverzicht

Vervoer afval op testlocaties

26 februari 2021

GGD regio Utrecht heeft begin januari een inspecteur op bezoek gehad van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Wij vinden het erg belangrijk dat de organisaties die onder onze verantwoordelijkheid werken, dit op de juiste manier doen.

lees verder

Column: “Ieder jaar weer jarig zijn!”

24 februari 2021

Druk zijn we bezig om de groep vitale ouderen te vaccineren. Mijn collega merkt terecht op dat ‘de mobiele 85-plusser’ een rekbaar begrip is. Vaak begeleid door een familielid, iemand uit de straat of een enkele keer door iemand uit een groep vrijwilligers die zich inzet om alle mobiele ouderen uit het dorp van hulp te voorzien, schuifelt deze groep vaak achter rollators naar de vaccinatiestraat.

lees verder

Middelbare scholen en het middelbaar beroepsonderwijs gaan weer open

24 februari 2021

Vanaf maandag 1 maart gaan de middelbare scholen en mbo-instellingen voor alle leerlingen weer open. Alle leerlingen en studenten gaan minimaal 1 dag per week fysiek naar school. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. Hiermee wordt meer perspectief geboden aan jongeren, omdat fysiek onderwijs bijdraagt aan het welzijn en beter is voor de leerprestaties.

lees verder

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

24 februari 2021

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

lees verder

Bekladding testlocatie Bunschoten

23 februari 2021

Afgelopen nacht hebben onbekenden bij de GGD testlocatie bij de Immanuelkerk in Bunschoten bewegwijzeringsborden en de GGD tent buiten de kerk beklad met leuzen.

lees verder

Geplande covid-19 vaccinatie-afspraken gaan door

22 februari 2021

Er is op maandag 22 februari helaas enige onduidelijkheid ontstaan over het maken van vaccinatieafspraken in de regio Utrecht. Hierbij informeren we u graag over de huidige stand van zaken en wat u van ons kunt verwachten.

lees verder

5 maart online bijeenkomst: Mama en Papa café MOOIJ IJsselstein

22 februari 2021

Bij het Mama en Papa café MOOIJ ontmoeten ouders met jonge kinderen elkaar. De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert het Mama en Papa café in IJsselstein samen met GGD regio Utrecht. Vanwege het coronavirus zijn de bijeenkomsten online. Het thema is: ”Gezonde voeding. En hoe maak je van eten weer een feestje?”. Laura van Beurden van Vital Kids vertelt je er meer over. Er is ook een fruitquiz.

lees verder

GGD regio Utrecht sluit maandagmorgen 15 februari de test en vaccinatielocaties

14 februari 2021

Het KNMI heeft voor morgenochtend code rood afgekondigd. Daarom zullen de GGD’en morgenochtend alle test- en vaccinatielocaties sluiten. Dit geldt ook voor de mobiele bussen. Heeft u een afspraak staan voor een test of vaccinatie op maandagmorgen, kom dan niet naar de locatie.

lees verder

Regionale rapportage COVID-19

10 februari 2021

Hier treft u de regionale rapportage Covid-19 van de regio Utrecht. De regionale rapportage is ter informatie.

lees verder

Schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer

10 februari 2021

Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken. Onder de huidige regels mag u naar buiten met mensen van uw eigen huishouden. Of met 1 persoon van buiten uw eigen huishouden, waarbij u onderling 1,5 meter afstand houdt. Deze regels gelden dus ook voor schaatsen, sleeën en andere activiteiten in…

lees verder