Ga naar de inhoud
Zoeken

Blog

 

Bent u ook benieuwd wat onze jeugdartsen tegen komen in de spreekkamer? Volg dan onze bloggende jeugdartsen. Elke twee weken geven zij een kijkje in de spreekkamer.

Gameverslaafd?

24 februari - geschreven door jeugdarts Hajo Krol

Afgelopen decennia zijn games er steeds beter in geworden om onze aandacht te trekken, vast te houden, en ons niet meer los te laten. Gevaarlijke tijdsbesteding of gewoon een leuke hobby? Lees de volledige blog.

Voorkomen is beter

10 februari -  geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

Onlangs mocht ik een presentatie geven over mijn werk als jeugdarts op de beroepenmarkt van het Corderius College in Amersfoort. Hoe kan ik pubers in korte tijd enthousiast maken voor het werken binnen de jeugdgezondheidszorg? Lees de volledige blog.

Benauwd en Nieuw

13 januari - geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

Het lijkt wel oorlog. Ik zie rookwolken. Water spat op door een explosie in het water. Er blaffen honden. Ik hoor geschreeuw. Glas valt kapot. Uit het raam zie ik dat jongens vuurwerk in het water gooien en vervolgens ook naar elkaar. De jongens schelden een vrouwelijke buschauffeur uit. Ze gooien vuurwerk in onze kliko, die walmend achter blijft. Op 31 december werken is een hele ervaring. Lees de blog.

… en een gelukkig nieuwjaar!

2 januari - geschreven door jeugdarts Hajo Krol

In dit blog probeer ik een aantal voorspellingen te doen voor 2020, waarvan ik eind volgend jaar hoop te kunnen zien dat ze zijn uitgekomen. Lees de volledige blog.