Ga naar de inhoud

Blog

decoratief

Bent u ook benieuwd wat onze jeugdartsen tegen komen in de spreekkamer? Volg dan onze bloggende jeugdartsen. Twee keer per maand geven zij een kijkje in de spreekkamer. Af en toe schrijft een jeugdverpleegkundige ook over wat zij in haar werk meemaakt.

HPV-vaccinatie, een kwestie van kop of munt

13 mei - geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

“Ik twijfel erover of ik mijn dochter tegen HPV wil vaccineren” gaf moeder mij tijdens het vorige consult aan. Moeder en dochter zouden zich tussen de vorige afspraak en de huidige afspraak gaan oriënteren op de HPV-vaccinatie en we zouden het tijdens deze afspraak verder bespreken. Lees de volledige blog.

Jeugdgezondheidszorg, een groot effect voor een prikkie

10 april - geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt.

Na mijn spreekuur verlaat ik mijn spreekkamer, letterlijk en figuurlijk. Vandaag ga ik namelijk in gesprek met twee wethouders van de gemeente Amersfoort; wethouder van Eijk en wethouder Tigelaar. Zij komen vandaag op werkbezoek bij de Jeugdgezondheidszorg. Voorafgaand aan het gesprek denk ik na wat ik mee zou willen geven aan deze wethouders. Waar ben ik trots op in mijn werk? Wat wens ik? Lees de volledige blog.

Alcohol. Alcohol? Alcohol.

14 maart - Geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt.

Als jeugdarts zie ik helaas regelmatig moeders met borstkanker op het spreekuur. Kinderen met een laag IQ zie ik ook met enige regelmaat. En gezinnen waarin sprake is van huiselijk geweld zie ik elk spreekuur. Wat hebben deze drie dingen met elkaar gemeen? Alcohol. Alcohol? Alcohol. Lees de volledige blog.

Zo moeder, zo dochter

13 februari - geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

Wat is het beste moment om over gewicht te spreken? Als een kind overgewicht heeft? Of ligt het beste moment al eerder? Lees de volledige blog.

Hoe gezond is mijn wijk?

16 januari - geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

In de wijk Nieuwland in Amersfoort is sinds kort het project de Gezonde Wijk gestart en ik was bij de eerste bijeenkomst aanwezig. Daar werd de wijk Nieuwland voorgesteld in cijfers. Wat voor wijk is Nieuwland en hoe kan Nieuwland nog gezonder worden? Lees de volledige blog.