Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Blog

 

Bent u ook benieuwd wat onze jeugdartsen tegenkomen in de spreekkamer? Volg dan onze bloggende jeugdartsen. Regelmatig geven zij een kijkje in de spreekkamer.

Detentie, de druppel die de emmer doet overlopen

7 juli - geschreven door Rosanne van der Lugt, jeugdarts

Een echtscheiding, detentie, psychiatrische problemen bij een ouder. Het zijn maar een paar dingen waarvan je hoopt dat een kind ze niet meemaakt. Deze dingen kunnen veel impact hebben op de rest van het leven. Welke impact hebben ingrijpende gebeurtenissen in de jeugd? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen die blootgesteld worden aan ingrijpende gebeurtenissen vervolgens de ondersteuning en hulp krijgen die ze nodig hebben? Lees de volledig blog.

Stress Les(s)

5 juli - geschreven door Hajo Krol, jeugdarts

Een nieuw lespakket om inzicht te krijgen in je mentale gezondheid: ‘Je Brein de Baas?!’ is sinds kort gratis beschikbaar voor alle scholen om aan te bieden aan hun leerlingen. Want leren doen we allemaal op school, maar hoe werkt dat brein eigenlijk? Lees de volledige blog.

Van jeugdarts naar papa

18 maart - geschreven door Hajo Krol, jeugdarts

Een maand geleden ben ik zelf vader geworden. De bevalling was een overweldigende mooie ervaring en daarnaast een enorme leerschool, ook voor mij als jeugdarts. Het allerbelangrijkste leerpunt voor mezelf en nieuwe ouders? Goede communicatie. Lees de volledige blog.

Waarom goede voornemens vaak mislukken

5 maart - geschreven door Rosanne van der Lugt, jeugdarts

Gezonder eten, meer bewegen, afvallen. Goede voornemens, wie heeft ze niet? Maar waarom mislukken goede voornemens vaak? Lees de volledig blog.

Liever een boete

10 februari - geschreven door Rosanne van der Lugt, Jeugdarts

Na negen uur ’s avonds niet meer naar buiten mogen. Maar één persoon op bezoek. De strenge coronamaatregelen zijn voor veel mensen vervelend. Maar als er thuis een crisis is, zijn de maatregelen extra zwaar. Lees de volledige blog.

Vaccinaties – een social vraagstuk

18 januari - geschreven door Hajo Krol, jeugdarts

Recent werd bekend dat Facebook en andere social media een grote rol spelen in het verspreiden van (des)informatie over vaccinaties, bijvoorbeeld het HPV-vaccin. Hoe maak je nou een geïnformeerde beslissing over (nieuwe) vaccins?
Lees de volledige blog.