Ga naar de inhoud
Zoeken

Inhalen RVP-vaccinaties jongeren

 

Bescherm jezelf en anderen tegen infectieziekten! In december 2019 ontvingen een aantal jongeren geboren in 2002 en 2003 een brief van het RIVM. Dit omdat zij nog niet zijn gestart met de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Tot je 18e verjaardag zijn de vaccinaties gratis. Dus maak snel een afspraak!

Een vaccinatie halen, daar moet natuurlijk een goede reden voor zijn. Die is er! Vaccinaties beschermen tegen infectieziekten, zoals mazelen en polio. Dit zijn gevaarlijke en besmettelijke ziekten. Deze ziekten verspreiden zich makkelijk, bijvoorbeeld via hoesten en niezen. Sommige mensen worden er zó ziek van dat zij de rest van hun leven klachten houden. Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf tegen infectieziekten maar ook anderen.  Je kunt anderen dan niet meer kan besmetten. 

Gratis tot je 18e verjaardag

Het RIVM geeft je de mogelijkheid deze vaccinaties toch nog gratis te halen. Het Rijksvaccinatieprogramma is gratis tot je 18e verjaardag. De vaccinaties zijn vrijwillig. Je beslist zelf of je wel of niet een vaccinatie haalt. Vanaf je 16e verjaardag mag je dat zélf beslissen. 

Afspraak maken of vragen?

Wil je een afspraak voor de vaccinaties? Of wil je er een gesprek over met een jeugdarts? Dat kan. 
Bel naar de GGD via 033 460 00 46.  Dit kan elke werkdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.
Of stuur een e-mail naar jeugdvaccinaties@ggdru.nl. Noteer in je mail jouw 06-nummer. Dan kunnen wij jou terugbellen. 

Wil je meer informatie?

Informatie over de vaccinaties is te vinden op onze website en via  www.rijksvaccinatieprogramma.nl